Zapaljena kuća srpskog povratnika na Kosovo

U selu Drsnik, kosovska općina Klina, u ponedjeljak navečer zapaljena je kuća srpske povratničke porodice, izjavila je danas za agenciju Tanjug načelnica Pećkog okruga Vinka Radosavljević.

Incident se dogodio oko 21 sat, a u trenutku izbijanja požara u kući nije bilo nikog.

Radosavljević je rekla Tanjugu kako je vlasnik kuće bio pokojni Mladen Dabižljević, a da je u kući, koja je u potpunosti izgorjela, živjela njegova supruga koja sinoć nije bila u kući.

Apel načelnice

Načelnica Pećkog okruga danas je obišla Drsnik i razgovarala sa Srbima povratnicima koje je novi u nizu incidenata izuzetno uznemirio.

„Apelujem na zdrav razum ljudi da se osvestimo i da iz prošlosti izvučemo lekciju da nam se nikada više ne ponove te strašne stvari i da pokušamo da gradimo bolju budućnost jer smo platili debelu cenu i Srbi i Albanci i ovo što nam se događa nije nam uopšte potrebno na Kosovu, ali i ni u centralnoj Srbiji“- rekla je Radosavljević.

U Drsniku živi dvadesetak srpskih povratničkih porodica.

Ovo je četvrti incident u posljednjih nekoliko dana. Prethodno je u Gnjilanu zapaljen automobil čiji je vlasnik Srbin, u Sjevernoj Mitrovici u dva navrata – kamenicama i molotovljevim koktelima je gađana općinska zgrada, a u nedjelju navečer u Klini je kamenovana kuća vlasnika Dragana Kunića.

Izvor: Agencije