Sarajevo bez vode zbog pucanja cijevi

Veći dio glavnog grada Bosne i Hercegovine, hiljade ljudi, ostat će potpuno bez vode u toku noći, a u nekim naseljima već je nema, jer je pukla jedna od glavnih cijevi za vodoopskrbu.

Radnici su na licu mjesta i pokušavaju otkloniti kvar, izvijestila je Lana Jašarspahić- Knežević, novinarka Al Jazeere.

Radovi su u toku i trajat će, po svemu sudeći, dugo.

Vezir, radnik firme Vodovod i kanalizacija, rekao je: “Voda samo da stane, pa će i radovi krenuti”.

Iz preduzeća Vodovod kažu da je zbog izvođenja radova na toj dionici oštećena jedna od glavnih cijevi za vodosnabdijevanje.

Otežan iskop

“Iskop je vrlo otežan jer su s jedne strane imamo kablove, energetske, s druge strane imamo kanalizacione cijevi, tako da se otkopavanje vrši u složenim uslovima”, objasnio je Salahudin Bakal, rukovodilac službe za distribuciju i proizvodnju vode.

Iz Željezničkog građevinskog preduzeća, koje je izvodilo radove nakon kojih je došlo do kvara, nije bilo komentara, a bez vode će ostati veliki broj sarajevskih naselja.

Građani su morali u neplansku kupovinu jer je potrebna zaliha vode za ovu noć.

“Živim na osmom spratu i vode nemam od poslijepodneva”, kazala je jedna građanka Sarajeva.

“Nadam se da će se ova situacija riješiti”, dodao je njen sugrađanin.

Rješenju situacije nadaju se i radnici pred kojima je duga noć. Očekuju da će kvar popraviti do jutra.

Izvor: Al Jazeera


Povezane

Uz veće cijene vode nema garancije da će u glavnom gradu Bosne i Hercegovine prestati noćne redukcije koje traju više od dvije godine.

31 Jul 2013

Voda u Sarajevu od augusta će biti 20 posto skuplja, odlučila je kantonalna Vlada. Eksperti kažu da će domaćinstva u većoj mjeri osjetiti to poskupljene. No, i uz veće cijene vode nema garancije da će u glavnom gradu Bosne i Hercegovine prestati noćne redukcije koje traju više od dvije godine. Priču donosi novinar Al Jazeere […]

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO