Stožer: Spriječiti postavljanje ćirilice

Datum održavanja protesta odrediti će Stožer za obranu hrvatskog Vukovara (AP)

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara razgovarao je o organizaciji velikog protestnog skupa koji će održati u Zagrebu, a na sastanku je konstatirano kako Vlada  Hrvatske grubo ignorira Stožer i njegove argumentirane zahtjeve vezano za protivljenje postavljanju ćiriličnih natpisa u Vukovaru.

Istaknuto je da će “svim raspoloživim sredstvima braniti Vukovar”, javlja agencija Hina.

Sastanku su, osim stalnog sastava Stožera, prisustvovali Josip Klemm, predsjednik Udruge specijalne policije, Ilija Vučemilović, predsjednik Zbora gardijskih brigada, Damir Loborec, predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga grada Zagreba te Stjepan Culej, predsjednik Udruge specijalne policije Vukovarsko-srijemske županije.

Bez odgovora

Datum održavanja protesta odrediti će Stožer za obranu hrvatskog Vukovara, prema vlastitoj prosudbi i razvoju događaja, saopćio je u utorak predsjednik Stožera Tomislav Josić.

Na sastanku je također “konstatirano da Stožer do sada nije dobio nikakav odgovor na niti jedan od svojih zahtijeva“, donesenih na protestnom skupu u Vukovaru 2. februara, nego su „naprotiv izrađene table sa ćiriličnim natpisima ustanova i dopremljene u grad Vukovar”.

“Zbog ovako grubog ignoriranja Stožera i njegovih argumentiranih zahtijeva i neiskazivanja želje za minimumom suradnje od strane Vlade RH, Stožer za obranu hrvatskog Vukovara radikalizirao je svoje stavove, sukladno čemu je jednoglasno donio odluku da će – zbog ignorantskog stava Vlade Republike Hrvatske – svim raspoloživim sredstvima braniti Vukovar, spriječiti postavljanje ploča sa ćiriličnim natpisima, a za sve eventualne incidente i neželjene događaje, isključivi i jedini krivac bit će Vlada RH, na čelu s premijerom Milanović Zoranom”, naglašava se u saopćenju.

‘Ne šaljite policiju’

Iz Stožera još jednom pozivaju Vladu da “ne uvode ćirilicu i da poštuju volju većine u Vukovaru”.

“Posebno ih pozivamo da im ni u primisli ne padne na pamet slati hrvatsku policiju na nas građane herojskog Vukovara, hrvatske branitelje, ratne invalide, logoraše, roditelje, udovice i djecu poginulih i nestalih hrvatskih branitelja”, zaključuje Josić u saopćenju.

Izvor: Agencije