Komemoracija u povodu smrti Snježane Mulić-Softić u utorak

Dženaza će se obaviti na Gradskom groblju Vlakovo u utorak u 14:00. Tevhid će se proučiti istog dana u 14:00 u Bosanskoj džamiji na Alipašinom Polju u Sarajevu.

Snježana Mulić-Softić je bila novinarka i urednica magazina BH Dani i Slobodna Bosna, radila je na Televiziji Hayat, a posljednjih 12 godina bila je novinarka i urednica na portalu Al Jazeere Balkans.

Komemoracija u povodu smrti Snježane Mulić-Softić, urednice i novinarke Al Jazeere Balkans, bit će održana u utorak, 9. jula u sarajevskom Buybooku (u Radićevoj ulici) u 10:00.

Snježana je, tokom karijere, bila novinarka i urednica magazina BH Dani i Slobodna Bosna, radila je na Televiziji Hayat, a posljednjih 12 godina bila je novinarka i urednica na portalu Al Jazeere Balkans.

Autorica je nagrađene zbirke priča Sanduk po mjeri i romana Povratak. Njene priče uvrštene su u nekoliko antologija bosanskohercegovačke proze. Bila je članica PEN centra BiH.

Dobitnica brojnih nagrada

Dobitnica je Novinarske nagrade „Srđan Aleksić“, nagrađena je i za najbolju priču o Srebrenici te dobila i druge nagrade.

Autorica je dva dokumentarna filma: Pismo preporučeno srcem i Jetimi.

Dženaza će se obaviti na Gradskom groblju Vlakovo u utorak u 14:00. Tevhid će se proučiti istog dana, u 14:00, u Bosanskoj džamiji na Alipašinom Polju u Sarajevu.

Izvor: Al Jazeera