Narodna skupština RS-a usvojila Deklaraciju iz Beograda

Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda usvojena je na Svesrpskom saboru održanom početkom juna u Beogradu.

Prilikom glasanja bilo je prisutno 68 zastupnika (Al Jazeera)

Narodna skupština bh. entiteta Republike Srpske večeras je sa 65 glasova usvojila Deklaraciju o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda koja je usvojena na Svesrpskom saboru održanom početkom juna u Beogradu.

“Čestitam svima koji su danas učestvovali u raspravi i doprinijeli da dobijemo ovaj dokument”, rekao je predsjednik NSRS-a Nenad Stevandić nakon što su zastupnici usvojili Deklaraciju, prenosi Fena.

Prilikom glasanja bilo je prisutno 68 zastupnika.

Nastavak sjednice sutra

Kako je prethodno rekao Stevandić, Deklaracija nije usmjerena ni protiv kojeg naroda i države.

“Srpski narod živi u nekoliko zemalja i na svim kontinentima. Promjenom međunarodne politike, odnosno međunarodnih odnosa stvoreni su uslovi da 8. juna u Beogradu potpišemo Deklaraciju”, rekao je Stevandić.

Predsjednik RS-a Milorad Dodik smatra da je ovo historijski važan dokument koji treba da odredi pravac daljeg razvoja.

Redovna sjednica NSRS bit će nastavljena sutra sa početkom u 10 sati.

Zastupnici će sutra razmatrati i izmjene zakona kojima je predviđeno da entitetska Investiciono-razvojna banka može da obavlja platni promet, kao i mikrokreditne organizacije i institucije za izdavanje elektronskog novca, kako bi preduzeća iz RS mogla da posluju nakon gašenja računa u komercijalnim bankama zbog američkih sankcija.

Izvor: Agencije