Hrvatska bez Vlašića, Srbija bez Kostića do kraja Eura

Nikola Vlašić se povrijedio na treningu, a poslije dodatnih pregleda je utvrđeno da je riječ o rupturi mišića; Filip Kostić je povrijedio koljeno tokom utakmice protiv Engleske.

'Izuzetno mi je žao što zbog nove ozljede neću moći pomoći ekipi na Euru', rekao je Vlašić. (Gualter Fatia / Getty Images)

Hrvatska nogometna reprezentacija do kraja Evropskog prvenstva u Njemačkoj ne može računati na Nikolu Vlašića, a turnir je završen i za srpskog reprezentativca Filipa Kostića.

Vlašić se povrijedio na treningu, a poslije dodatnih pregleda je utvrđeno da je riječ o rupturi mišića, potvrdio je Hrvatski nogometni savez.

„Izuzetno mi je žao što zbog nove ozljede neću moći pomoći ekipi na Euru. Učinio sam doista sve kako bih se spremio. Ekipi želim mnogo sreće, vjerujem maksimalno u njih i siguran sam da će ostvariti uspjeh na Euru“, rekao je Vlašić.

Hrvatska i Srbija poražene u prvom kolu

Hrvatska je u prvom kolu takmičenja u okviru grupe B poražena od Španije (0:3). Narednu utakmicu igra u srijedu protiv Albanije, a u posljednjem kolu grupne faze, 24. juna, sastaje se s Italijom.

Filip Kostić je zbog povrede morao napustiti teren prije kraja utakmice (Lars Baron / Getty Images)

Kostić je povrijedio koljeno tokom utakmice protiv Engleske, koju je reprezentacija Srbije izgubila 0:1. Narednu utakmicu, u četvrtak, Srbija igra protiv Slovenije, a posljednju utakmicu u grupi igra 25. juna s Danskom.

Izvor: Al Jazeera i agencije