Britanija i BioNTech: Sporazum o razvoju novih terapija protiv karcinoma

Britanski pacijenti će među prvima sudjelovati u ispitivanjima i testiranjima u cilju razvoja ciljanih, personaliziranih i preciznih vrsta liječenja korištenjem novih transformativnih terapija.

U partnerstvu s britanskom vladom BioNTech do 2030. britanskim pacijentima mogao isporučiti gotovo 10.000 doza za liječenje karcinoma (EPA - Ilustracija)

Britanska vlada i jedna od vodećih farmaceutskih kompanija sklopit će sporazum kojim će se ubrzati istraživanja na području novih terapija protiv karcinoma, saopćio je britanski ministar zdravstva Steve Barclay.

Barclay potpisuje sporazum o razumijevanju s njemačkom kompanijom BioNTech kako bi “najbolji lijekovi za karcinom bili ljudima dostupni što je prije moguće “, prenosi Hina.

To znači da će britanskim pacijentima oboljeli od karcinoma možda već početkom ove jeseni biti dostupne personalizirane mRNa terapije, uključujući i cjepiva protiv karcinoma.

BioNTech i Pfizer su zajednički razvili mRNA cjepiva protiv novog korona virusa.

U partnerstvu s britanskom vladom ta bi kompanija do 2030. britanskim pacijentima mogla isporučiti gotovo 10.000 doza za liječenje karcinoma.

Liječenje karcinoma

“Jednom kada se karcinom uoči, moramo biti spremni ponuditi najbolji lijek i terapiju što je prije moguće, uključujući terapije za karcinom dojki, pluća i gušterače”, rekao je Barclay.

On smatra da je kompanija koja je pomogla svijetu u borbi protiv COVID-a 19 “savršen partner za sporazum o zajedničkom radu na cjepivima protiv karcinoma”.

Britanski pacijenti će među prvima sudjelovati u ispitivanjima i testiranjima u cilju razvoja ciljanih, personaliziranih i preciznih vrsta liječenja korištenjem novih transformativnih terapija za liječenje postojećih karcinoma i sprečavanja povratka bolesti.

Ovaj sporazum, istaknuo je Barclay, nastavak je obećanja vlade da će u istraživanje i razvoj godišnje izdvajati 20 milijardi funti (22,58 milijardi eura), a sve kako bi se pacijente učinkovitije liječilo.

Izvor: Agencije