Zildžić negira da je pronađena počasna iskaznica OSA-e BiH

Zastupnik Stranke demokratske akcije došao je na sjednicu Zastupničkog doma Parlamenta entiteta Federacija Bosne i Hercegovine nakon što je prošle sedmice bio uhapšen na granici sa Srbijom.

Zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) Salko Zildžić došao je na sjednicu Zastupničkog doma Parlamenta entiteta Federacija Bosne i Hercegovine nakon što je prošle sedmice bio uhapšen na granici sa Srbijom.

Zildžiću je na graničnom prelazu Bajina Bašta pronađen pištolj, nakon čega je na sudu u Užicu nagodbom s tužiteljstvom osuđen na uvjetnu kaznu od godinu dana kućnog pritvora.

O njegovom mandatu u Parlamentu Federacije odlučivat će Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine kad od Ministarstva pravosuđa Bosne i Hercegovine dobije službenu dokumentaciju.

Prema Izbornom zakonu Bosne i Hercegovine, zastupniku mandat može prestati prije roka ako je sudski kažnjen na više od šest mjeseci zatvora.

Zastupnik SDA negirao je da je kod njega prilikom pretresa pronađena počasna iskaznica Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Bosne i Hercegovine.

Izvor: Al Jazeera