Janjić: Vlast treba prestati igru koju su naslijedili iz Miloševićevog perioda

Razumiju oni da je ovo kraj ere Slobodana Milošević i da mnogo mogu izgubiti, ali metodama kojima se služe ubrzavaju svoj kraj i, što je najgore, nanose ljudsku i materijalnu štetu…

“Ovo je prvi put da se iz organizovanog protesta odjednom izdvaja grupa ljudi s ‘Molotovljevim koktelima’, obučeni da se biju i idu na vojnike. To se dogodilo zato što ovde od jutra postoji interpretacija u medijima da Kfor ima opremu za razbijanje demonstracija da bi tukao Srbe. Oni ne razumeju da vojska kada se tako opremi ima dodatan zadatak, a zadatak je bio da Kfor obezbedi povlačenje ako dođe do dogovora o povlačenju gradonačelnika i policijskih snaga”, kaže Dušan Janjić, predsjednik Upravnog odbora Foruma za etničke odnose.

“Ko rukovodi ovim ljudima?. Formalno Srpska lista. Tu ima i trapave i direktne umešanosti vlasti i nekih službi. Treba da prestanu tu igru koju su nasledili iz Miloševićevog perioda. Razumeju oni da je ovo kraj Miloševićeve ere i da oni mnogo mogu da izgube, ali metodama kojima se služe oni ubrzavaju svoj kraj. Što je najgore, nanose ljudsku i materijalnu štetu, a i političku građanima i Kosova i Srbije.”

Izvor: Al Jazeera