Samsung predstavio preklopni Galaxy Z Flip

Samsung se želi odbraniti od tradicionalnog rivala Applea i novih izazivača iz Kine, poput Huaweija (EPA)
Samsung se želi odbraniti od tradicionalnog rivala Applea i novih izazivača iz Kine, poput Huaweija (EPA)

Južnokorejska kompanija Samsung predstavila je u američkom San Francisku novi preklopni pametni telefon, napravljen da liči na veću kutiju za šminku, te najavila da će svi vodeći uređaji imati mogućnost korištenja mreže 5G, prenosi agencija Reuters.

Prema navodima britanske agencije, to je nastavak Samsungovog nastojanja da zadrži vodeće mjesto u svijetu kad je riječ o mobitelima.

Drugi pokušaj predstavljanja preklopnog pametnog telefona južnokorejske kompanije, nakon što je prošle godine to odgođeno, događa se u vrijeme kada se ona pokušava odbraniti od “napada starog rivala” Applea, kao i novih izazivača iz Kine (poput Huaweija) koji su joj “pojeli” veći dio prodaje u Kini i Evropi.

Veći kvadrat

Huawei je samo za kinesko tržište predstavio svoje preklopne telefone, dok Apple još nije predstavio nijedan 5G telefon.

Neki analitičari smatraju da će prodaja vodećeg vodećeg modela Galaxy S20 – koji ima čak četiri jake kamere – biti nešto manja od njegovih prethodnika jer očekuju da će dio tržišta preći u segment preklopnih telefona.

Galaxy Z Flip, s preklopnim staklom, izgleda kao veći kvadrat kad je zatvoren, a pri širenju poprima izgled većine pametnih telefona.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike TEHNOLOGIJA
POPULARNO