Svjetski ekonomski forum 2021. bit će održan u Singapuru

Sastanak u Singapuru će biti 'prva globalna aktivnost lidera' u vezi s prevazilaženjem pandemije korona virusa (EPA)

Svjetski ekonomski forum – WEF, odnosno Samit u Davosu, koji svake godine u januaru bude održan u Švicarskoj, zbog pandemije korona virusa bit će održan u maju 2021. godine u Singapuru.

U saopćenju WEF-a navodi se kako će Godišnji posebni sastanak 2021. biti održan od 13. do 16. maja u Singapuru, prenosi Anadolija.

Navedeno je kako će sastanak u Singapuru biti “prva globalna aktivnost lidera” u vezi s prevazilaženjem pandemije korona virusa.

Navodi se kako će naknadno biti saopćeni detalji samita u Singapuru.

Prvo okupljanje ‘licem u lice’

“Ovaj sastanak ‘licem u lice’ okupit će lidere i fokusirati se na pronalaženje rješenja za najhitnije probleme u svijetu”, piše u saopćenju.

Osnivač WEF-a Klaus Schwab u vezi sa samitom u Singapuru kazao je kako je globalni samit lidera od ključne važnosti za shvatanje kako se može oporavljati u vrijeme pandemije.

Schwab je naveo kako će WEF u Singapuru biti prilika da se predstavnici poslovnog svijeta, vlasti i nevladinog sektora okupe prvi put “licem u lice” od početka pandemije.

Svake godine na Samitu u Davosu okupi se oko 3.000 poduzetnika, političara, intelektualaca i predstavnika nevladinog sektora iz blizu 120 zemalja.

Izvor: Agencije