Ofanziva Samsunga: Šest miliona ‘preklopnika’ u 2020.

Prema glasinama koja su nedavno kružile internetom, Samsung planira da predstavi još jedan telefon na preklop, model za oznakom W20 (EPA)

Poslije zvaničnog predstavljanja svog prvog sklopivog modela – Samsung Galaxy Fold, južnokorejska kompanija je najavila da planira da tržištu isporuči pet do šest miliona telefona sa ekranom na preklop tokom sljedeće godine.

Izvršni direktor kompanije Dongjing Koh je, tokom Samsungovog AI foruma u Južnoj Koreji, potvrdio da južnokorejski tehnološki gigant planira da značajno poveća prodaju sklopivih telefona naredne godine, kako potražnja za tom vrstom uređaja bude rasla.

Prema glasinama koja su nedavno kružile internetom, Samsung planira da predstavi još jedan telefon na preklop, model za oznakom W20.

Masovna proizvodnja

Ti telefoni bi, najvjerovatije, bili namijenjeni za tržište Kine, iako se ostavlja mogućnost i da, sa modelom W20, Samsung pokuša da nastupi i na globalnom tržištu, piše GSM Arena, a prenosi Tanjug.

Iako je masovna proizvodnja potpuno upotrebljivog tankog fleksibilnog stakla još daleko, svakako će biti zanimljiv o pratiti razvoj i tržišni nastup ovih uređaja.

Xiaomi i Huawei također se spremaju za utakmicu na tom terenu, dok se od Motorole očekuje da sljedeće sedmice najavi novu verziju svog kultnog telefona – RAZR.

Izvor: Agencije