Jednoglasno izglasana nagodba u Agrokoru

iz Adrisa je poručeno da ne mogu podržati nagodbu koja, kako kažu, nije ni pravedna ni poštena (Al Jazeera)
iz Adrisa je poručeno da ne mogu podržati nagodbu koja, kako kažu, nije ni pravedna ni poštena (Al Jazeera)

Privremeno vjerovničko vijeće Agrokora jednoglasno je u utorak izglasalo prihvaćanje nagodbe o restrukturiranju Agrokora.

Tekst nagodbe sada ide na Trgovački sud, koji je mora potvrditi da bi bila pravno valjana. 

Ranije danas izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peruško i članovi privremenog vijeća u Vladi su izvjestili hrvatskog premijera Andreja Plenkovića o postignutim dogovorima.

Nakon sastanka svi su izrazili uvjerenje da će nagodbu potvrditi i Trgovački sud te da se bez većih problema može nastaviti rad na rekonstrukciji Agrokora. 

Adris: Ne možemo podržati nagodbu

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je novinarima kako je zadovoljan pregovorima te izglasavanjem nagodbe u Agrokoru, prenose hrvatski mediji.

Kazao je da su time postignuti svi ciljevi – opći interes hrvatske ekonomije, očuvanje radnih mjesta i budućnost kompanije.

Ipak, iz Adrisa su u utorak poručili kako ne mogu podržati nagodbu vjerovnika Agrokora koja, kako kažu, nije ni pravedna ni poštena, dodavši da će vrijeme pokazati koliko je takva nagodba u hrvatskom nacionalnom interesu, prenijela je Hina.

“Žao mi je što nisu svi zadovoljni, ali bitno je da je većina vjerovnika jako zadovoljna, a na optužbe da to nije u nacionalnom interesu ne bih se složio, smatram da će se i u budućnosti potvrditi koliko je ovo važno za Hrvatsku”, osvrnuo se na optužbe Adrisa Plenković, kako prenosi Večernji list

Izvor: Al Jazeera i agencije


Povezane

Više iz rubrike EKONOMIJA
POPULARNO