‘Harry Potter’ uskoro i kao TV-serija

Serija će imati novu glumačku postavu, a svaka sezona bit će posvećena jednoj od knjiga; plan je da se serija odvija kroz deset godina.

Serija će biti vjerna adaptacija knjiga o dječaku čarobnjaku i bit će emitirana na Maxu, rebrandiranom streaming servisu (EPA)

Warner Bros Discovery objavio je da će biti snimljena prva televizijska serija o Harryju Potteru s autoricom JK Rowling kao izvršnom producenticom.

Kompanija navodi da će serija biti „vjerna adaptacija“ knjiga o dječaku čarobnjaku i da će se emitirati na Maxu, rebrandiranom streaming servisu koji kombinira platforme HBO Max i Discovery Plus, javlja AFP.

„Maxova predanost očuvanju integriteta mojih knjiga važna mi je i veselim se što ću biti dio ove nove adaptacije koja će omogućiti stupanj dubine i detalja koji mogu pružiti samo duge televizijske serije“, rekla je Rowling.

Afirmativna i pozitivna priča

Serija će imati novu glumačku postavu, a svaka sezona bit će posvećena jednoj od knjiga. Plan je da se serija odvija kroz deset godina. Nije naveden vremenski okvir snimanja serije.

„Priča o Harryju Potteru nevjerovatno je afirmativna i pozitivna i govori o ljubavi i samoprihvatanju. Naš je prioritet ono što je na ekranu“, rekao je Casey Bloys, voditelj sadržaja streaming servisa Max, u izjavi za Variety.

„JK Rowling je izvršna producentica u seriji. Njeni uvidi bit će korisni“, dodao je Bloys.

Izvor: Agencije