V.B.Z. i ove godine bira najbolji neobjavljeni roman

Uz novčanu nagradu i objavu romana u Hrvatskoj, organizator izbora velike napore ulaže u to da što više pobjedničkih romana bude prevedeno na strane jezike.

Rok za slanje rukopisa je 25. mart (Pixsell)

Izdavačka kuća V.B.Z. devetnaesti put raspisuje javni natječaj za književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman godine, a dobitniku će biti uručena novčana nagrada u bruto iznosu od 15.000 eura, javlja Hina.

Rok za slanje rukopisa na natječaj je 25. mart 2023. godine, a rukopisi se predaju pod šifrom.

Prijavljene romane ove će godine ocjenjivati žiri u kojemu su Strahimir Primorac, Jagna Pogačnik, Mile Stojić, Vanja Kulaš i Drago Glamuzina, a dobitnik će biti poznat na svečanoj dodjeli u septembru na festivalu Vrisak u Rijeci.

Prijevodi na strane jezike

Kako ističu iz V.B.Z.-a, uz novčanu nagradu i objavu romana u Hrvatskoj, velike napore ulažu u to da što više pobjedničkih romana bude prevedeno na strane jezike.

U posljednjih nekoliko godina na engleski ili njemački prevedeni Brdo Ivice Prtenjače, Specijalna potreba Lade Vukić, Divljakuša Marine Šur Puhlovski te Katarina, Velika i Mala Olje Knežević. Uskoro će na engleskom jeziku biti objavljen i drugi roman Ivice Prtenjače – Sine, idemo kući.

Prošle je godine nagradu dobio Dragan Jurak za roman Peléov priručnik.

Izvor: Agencije