Cave i Ellis objavljuju album za francuski dokumentarac

Nick Cave i Warren Ellis zajedno stvaraju muziku za filmove još od 2005. godine, a ovoga puta ‘potpisuju’ album za francuski dokumentarni film o prirodi ‘La Panthere des Neiges’.

Nick Cave i njegovi The Bad Seeds prvi su 'headliners' festivala Exit u Novom Sadu naredne godine (EPA)

Muzičar Nick Cave i njegov dugogodišnji saradnik Warren Ellis, član benda The Bad Seeds, uskoro će objaviti album na kojem se nalazi muzika za francuski dokumentarni film o prirodi La Panthere des Neiges, javlja Tanjug.

Pjesma koja je poslužila kao najava albuma nosi naslov “We Are Not Alone”, a album za dokumentarac treba biti objavljen 17. decembra za izdavačku kuću Invada.

Cave i Ellis zajedno stvaraju muziku za filmove još od 2005. godine, a Ellis kaže da mu je rad na ovom projektu jedno od omiljenih iskustava ikada.

Prema njegovim riječima, u dokumentarnom filmu “postoji nešto što privlači”. “Napravili smo jedan od najljepših filmova na kojima smo do sada radili”, rekao je.

U potrazi za neuhvatljivim snježnim leopardom

“Pitao sam Nicka može li doći na jedan dan, napiše pjesmu i odsvira nešto na klaviru. Vidio je film i ostao četiri dana. Ovo je jedno od mojih omiljenih iskustava na projektu. Zvijezde filma su životinje u svojoj divljoj slavi, onakve kakve ih nikada ranije nismo vidijeli. A čovjek može samo osjećati poštovanje i divljenje”, kaže Ellis.

Radnja filma prati fotografa Vincenta Muniera i romanopisca Sylvaina Tessona na Tibetanskoj visoravni, u potrazi za neuhvatljivim snježnim leopardom, ugroženom vrstom.

Premijera dokumentarnog filma je 22. decembra u Sjedinjenim Američkim Državama.

Nick Cave i njegovi The Bad Seeds prvi su headliners festivala Exit u Novom Sadu naredne godine.

Izvor: Agencije