Adele osvojila još pet Grammyja

U svim kategorijama u kojima je bila nominirana - njih pet - Adele je osvojila nagradu Grammy (Reuters)

Britanska pjevačica Adele velika je pobjednica dodjele Grammyja, održane u Los Angelesu, gdje je ušla u povijest s obzirom na to da je drugi put uspjela osvojiti sve tri najvažnije nagrade – one za album, snimku i pjesmu godine.

Adele je osvojila Grammy u svim kategorijama u kojima je bila nominirana – njih pet – uključujući onaj za povratnički album 25 i singl Hello.

Uoči dodjele nagrada najavljivalo se da će joj najveća konkurencija biti Beyoncé, koja je na dodjelu stigla s devet vodećih nominacija za album Lemonade, no osvojila je samo dva Grammyja.

O Beyoncé i Adele najviše se pričalo tijekom večeri koju su obilježile političke izjave, emotivna posveta preminuloj britanskoj pop-zvijezdi Georgeu Michaelu te uspomena na pionirafunka Princea.

Adele i Beyoncé jedine su koje su imale nominacije za sva tri najvažnija Grammyja – za album, singl i ploču godine.

Pet nagrada i za preminulog Bowieja

Chance the Rapper proglašen je najboljim novim izvođačem, a One Pilots osvojili su Grammyja za najbolji pop-duo / grupnu izvedbu za izvedbu pjesme “Stressed Out”.

Justin Timberlake osvojio je nagradu u kategoriji “najbolje napisana pjesma za vizualne medije”, i to za pjesmu “Can't Stop the Feeling”.

Veliki pobjednik Grammyja jest i pokojni David Bowie, koji je osvojio svih pet nominacija za svoj posljednji album Blackstar, uključujući onaj za najbolju rock-pjesmu.

Nakon ove dodjele nagrada Adele u svojoj kolekciji ima 15 Grammyja. I prije pet godina osvojila je tri glavne nagrade.

Izvor: Agencije