Coca-Cola povlači dio svojih proizvoda s tržišta Hrvatske

Državni inspektorat Hrvatske je naredio povlačenje određenih proizvoda zbog sumnje da pića nakon čijeg je konzumiranja više osoba zatražilo ljekarsku pomoć nisu sigurna.

Iz Coca-cole Hrvatska napominju da poduzimaju korake kako bi zaštitili javno zdravlje (Reuters - Ilustracija)

Coca-Cola je potvrdila u srijedu da prema rješenju Državnog inspektorata Republike Hrvatske privremeno povlači jednu seriju Coca-Cola Original Taste od pola litre u plastičnoj ambalaži te dvije ograničene serije Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate od 330 mililitara u staklenoj ambalaži.

“Prema usmenom rješenju Državnog inspektorata, privremeno povlačimo jednu seriju gaziranog pića Coca-Cola Original Taste od 500 ml u plastičnoj ambalaži, proizvedenog 11. listopada 2023. s rokom trajanja do 11. travnja 2024”, stoji u saopćenju iz kompanije Coca-Cola Hrvatska, prenosi Hina.

Iako, kako napominju, njihova interna analiza nije pokazala nepravilnosti u proizvodnji ili u proizvodima, također su donijeli odluku o privremenom povlačenju dvije ograničene serije Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate od 330 ml u staklenoj ambalaži do završetka službene istrage.

Riječ je o serijama proizvedenim 27. maja 2023. s rokom trajanja do februara 2024. i 22. juna 2023. s rokom trajanja do marta 2024.

“Nastavljamo surađivati s nadležnim tijelima i poduzimamo konkretne aktivnosti kako bismo zaštitili naše potrošače”, stoji u saopćenju iz Coca-Cole Hrvatska u kojem napominju da poduzimaju korake kako bi zaštitili javno zdravlje.

Zabrana za proizvode

Državni inspektorat Republike Hrvatske (DIRH) privremeno je kompaniji Coca-Coli Hrvatska zabranio stavljanje na tržište i naredio povlačenje sumnjivih proizvoda zbog sumnje da pića nakon čijeg je konzumiranja više osoba zatražilo ljekarsku pomoć nisu sigurna.

Državni inspektorat je izašao na teren nakon pojave sumnji u neispravnost pića Romerquelle i Coca-Cola, čiji je proizvođač kompanija Coca-Cola. Ističu da su izuzeli uzorke pića, a inspekciju su obavili i u samom trgovačkom društvu u Zagrebu.

DIRH u saopćenju, između ostalog, kaže da u inspekcijskim nadzorima u prometu nisu zatekli sumnjivu seriju Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml, a koju je konzumirala osoba sa zadobivenim tjelesnim povredama.

Nakon novih informacija o povredama prilikom konzumacije gaziranih pića, inspekcija je izašla na teren u Prirodoslovno-matematičkoi fakultet Sveučilišta u Zagrebu gdje je izuzela jedan uzorak Coca-Cola, Original taste, 500 ml, iz samposlužnog aparata te još dva uzorka Coca-Cola 2 l, Original taste i Zero iz maloprodajne trgovine.

Izvor: Agencije