Plenković i Vučić o rješavanju otvorenih pitanja

Hrvatski premijer je tokom susreta s predsjednikom Srbije u Davosu naglasio da su nužni dodatni napori za rješavanje otvorenih pitanja između dvije susjedne zemlje.

Aleksandar Vučić je rekao da je imao vrlo korektan razgovor s Andrejem Plenkovićem o srpsko-hrvatskim odnosima (Foto: Andrej Plenković/Twitter)

Hrvatski premijer Andrej Plenković je tokom susreta s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u četvrtak naglasio da su nužni dodatni napori za rješavanje otvorenih pitanja između dvije susjedne zemlje.

“Tijekom Svjetskog gospodarskog foruma [WEF] u Davosu razgovarao sam s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o bilateralnim odnosima i europskom putu zemalja u susjedstvu”, objavio je Plenković na Twitteru, uz fotografiju s Vučićem, prenosi Hina.

Hrvatsku i Srbiju opterećuju brojna otvorena pitanja, od 1.832 nestalih devedesetih godina do odštete logorašima, procesuiranja ratnih zločinaca.

“Uz politiku dijaloga i smirivanja tenzija, potrebno je uložiti dodatne napore u rješavanju otvorenih pitanja”, naglasio je Plenković.

Vučić: Vrlo korektan razgovor s Plenkovićem

Vučić je rekao da je imao vrlo korektan razgovor s Plenkovićem o srpsko-hrvatskim odnosima na marginama foruma u Davosu i izrazio uvjerenje da će u narednom periodu doći do napretka na planu ekonomije, ali i političkih odnosa dvije zemlje, prenosi Tanjug.

“Vrlo korektan razgovor sa Andrejem Plenkovićem o srpsko-hrvatskim odnosima. Verujem da ćemo u periodu koji je pred nama uspeti da ostvarimo napredak, kako na planu ekonomije, tako i po pitanju političkih odnosa”, objavio je Vučić na Instagramu.

Plenković i Vučić su prije zajedničkog sastanka sudjelovali na sastanku o temi “Diplomatski dijalog o Zapadnom Balkanu”.

Izvor: Agencije