Na Braču se srušio sportski avion

Prema procjeni vatrogasaca niko nije teže povrijeđen, dok je policija objavila da su pilot i dva putnika helikopterom prebačeni u splitsku bolnicu.

Prema informacijama policije, pilot je državljanin Republike Srbije, a dvoje putnika su državljani Republike Austrije Foto: Hrvatska vatrogasna služba

Sportski avion marke Cessna jutros je pao kod Pustinje Blaca na otoku Braču. U njemu su bile tri osobe i sve su preživjele.

Prema procjeni vatrogasaca niko nije teže povrijeđen, dok je policija objavila da su pilot i dva putnika helikopterom prebačeni u splitsku bolnicu, gdje će im biti pružena daljnja medicinska pomoć.

Prema informacijama policije, pilot je državljanin Republike Srbije, a dvoje putnika su državljani Republike Austrije. Na lokaciji pada aviona vatrogasci su osigurali područje od požara te će policijski službenici u saradnji s Agencijom za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu provesti uviđaj.

“Operativni centar civilne zaštite zaprimio je danas, 28. lipnja u 9:36 sati od Hrvatske kontrole zračne plovidbe dojavu o padu zrakoplova tipa Cessna 172 na području Pustinje Blaca na otoku Braču”, naveli su iz Civilne zaštite.

“Obaviještene su sve nadležne službe, a na mjesto događaja upućeni su djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite uključujući pripadnike Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite te policija, vatrogasci, hitna medicinska pomoć i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja.”

Akcija spašavanja

“Svi putnici su preživjeli i prema procjeni vatrogasaca, koji su prvi došli na mjesto događaja, nisu u životnoj opasnosti. Akcijom spašavanja koordinira pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Split”, izvijestili su iz Civilne zaštite.

Iz Hrvatske gorske službe spašavanja naveli su ranije da je u toku transport putnika i pilota, koji će helikopterom biti prevezeni u bolnicu.

“Radi se o vrlo nepovoljnim uvjetima, samo mjesto pada je jako težak teren za kretanje i izrazito nepristupačan teren”, rekao je šef HGSS-a, prenose hrvatski mediji.

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković navela je na Facebooku da “zadnje informacije govore da je avion pronađen kao i sva tri putnika te upravo je u tijeku njihovo spašavanje, kao i osiguravanje područja od mogućeg požara”.

“Jutros sam se našla u vatrogasnom domu DVD-a Supetra oko operativnih dogovora kada je bila dojava o padu aviona sa tri putnika. Naši vatrogasci, hitna i policija su odmah izašli na teren po dojavi. Navodno se radi o sportski zrakoplov marke Cessna koji je nešto prije 10:00 sati pao kod Pustinje Blaca na južnoj strani otoka Brača”, napisala je.

Izvor: Agencije