BiH: U padu sportskog aviona kod Prijedora poginule dvije osobe

Policijskoj upravi Prijedor u subotu je oko 14.50 časova prijavljeno da se u blizini aerodroma u Prijedoru srušio sportski avion i da su dva lica smrtno stradala.

Tužilaštvo BiH upoznato je sa avionskom nesrećom na području Prijedora (EPA - Ilustracija)

Policijskoj upravi Prijedor u subotu je oko 14.50 časova prijavljeno da se u blizini aerodroma u Prijedoru srušio sportski avion i da su dva lica smrtno stradala, javlja Anadolija.

“O navedenom je obavještena Direkcija za civilno vazduhoplovstvo Bosne i Hercegovine, dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i Tužilaštvo BiH koje je nadležno za postupanje i dalje informisanje”, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Oglasilo se Tužilaštvo BiH

Tužilaštvo BiH upoznato je sa avionskom nesrećom na području Prijedora, a dežurni tužitelj je izdao upute policijskim agencijama i nadležnim tijelima za civilno zrakoplovstvo.

Zatraženo je osiguranje mjesta događaja, kao i poduzimanje svih potrebnih aktivnosti, kako bi se utvrdili svi detalji i informacije u vezi sa navedenim događajem.

“Bit će izvršeno prikupljanje svih podataka i dokumentacije o navedenom letu, zrakoplovu, mjestu uzlijetanja, predviđenom kretanju, kao i osobama koje su upravljale i nalazile se u letjelici, kao i svim drugim okolnostima, potrebnim za utvrđivanje svih činjenica povezanih sa nesrećom u kojoj ima smrtno stradalih osoba”, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada