Jedna žrtva nevremena u BiH, pogođena i Hrvatska

Liječničku pomoć u bolnici u Bihaću potražilo je devet osoba zbog različitih ozljeda.

Razoran vjetar koji je pogodio Hrvatsku i BiH u petak čupao stabla (Edina Zuko/PIXSELL)

Jedna osoba je poginula a više ih je ozlijeđeno u snažnom nevremenu koje je u nedjelju pogodilo područje Bihaća u Bosni i Hercegovini, objavili su lokalni mediji pozivajući se na bolničke izvore.

Iz bihaćke su bolnice za javni servis BHRT pojasnili kako je poginuli muškarac nastradao kada je na njega na ulici palo drvo koje je iščupao vjetar.

Liječničku pomoć u bolnici potražilo je devet osoba zbog različitih ozljeda. Od toga su tri osobe imale teške tjelesne ozljede te su zadržane na liječenju.

Snažni vjetar praćen pljuskom zahvatio je i Cazin i Veliku Kladušu. Mjestimice je oštetio krovove kuća i porušio drveće koje je uništilo i oštetilo nekoliko automobila, javila je Hina.

U okolici Cazina vjetar je bio toliko jak da je prevrnuo jedan kamion.

Vatrogasne ekipe upućene su na teren kako bi sanirale nastalu štetu.

Vremenske prilike stabilizirale su se nakon nešto manje od sat vremena.

Za veći dio Bosne i Hercegovine u nedjelju je pak proglašen crveni meteoalarm zbog iznimno visokih temperatura koje u Hercegovini prelaze 40 Celzijevih stepeni.

Oštećeni krovovi i vozila

Olujno nevrijeme ranije danas pogodilo je i Sisačko-moslavačku, Požeško-slavonsku, Virovitičko-podravsku i Zagrebačku županiju u susjednoj Hrvatskoj, a za sobom je ostavilo materijalnu štetu na objektima, srušena stabla i poteškoće u prometu i opskrbi strujom.

Najteže je bilo na Baniji, gdje je vjetar čupao stabla i oštetio kuće, a pala je i tuča. U Petrinji je snažan vjetar oštetio objekte koji su pretrpjeli štetu u decembarskom potresu. Oštećen je i krov crkve Svetog Lovre. Mnoga kućanstva ostala su bez električne energije.

Zbog razornog vjetra počupana su stabla, ali je i ostavljena šteta na objektima. Stradao je i kamp na petrinjskom kupalištu, izvijestio je hrvatski portal Index.

Na terenu su vatrogasne službe kako bi sanirale štetu i normalizirale promet. Štete ima i u Hrvatskoj Kostajnici. Nevrijeme je pogodilo i područje Moslavine.

Izvor: Agencije