Preminuo novinar i publicist Silvije Tomašević

Nagrađivani hrvatski vanjskopolitički novinar i kolumnist preminuo je od posljedica teške bolesti, objavilo je Hrvatsko novinarsko društvo.

Silvio Tomašević je rođen 6. novembra 1949. godine, a u novinarstvu je radio od 1970. godine (Hina)

Hrvatski novinar i publicist Silvije Tomašević (71), dugogodišnji dopisnik Večernjeg lista, agencije Hina i Hrvatske radio-televizije (HRT) iz Rima i Vatikana, preminuo je od posljedica teške bolesti, objavilo je u Hrvatsko novinarsko društvo (HND).

Tomašević, nagrađivani hrvatski vanjskopolitički novinar i kolumnist, preminuo je od posljedica teške bolesti, “kojoj je dugo i hrabro odolijevao, radeći do posljednje iskre snage“, saopćio je HND, prenosi Hina.

Tomašević je rođen 6. novembra 1949. godine, a u novinarstvu je radio od 1970. godine, kada je počeo pisati za Večernji list.

U Rimu od 1984. godine

Kasnije prelazi u Vjesnik, a 1984. godine odlazi u Rim, kao dopisnik Večernjeg lista i Vjesnika.

Od 1990. godine dopisnik je Slobodne Dalmacije, a iz Rima i Vatikana javlja se i za Hinu i HRT.

Tomašević je od 1992. do 2006. godine radio je na radiju RAI Internazionale, a izvještavao je i za Radio Vatikan na hrvatskom jeziku.

U Rimu je 1992. godine pokrenuo časopis na italijanskom jeziku Le Religioni nei Balcani, a 2013. godine pokrenuo je dvojezični hrvatsko-italijanski časopis MM Minoranze-Manjine.

Tomašević se iz Rima javljao i za britanski Radio BBC te njemački Radio Deutsche Welle.

Izvor: Agencije