Dodik, Komšić i Džaferović sredinom marta s Erdoganom

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine boravit će u višednevnoj službenoj posjeti Turskoj, a tom prilikom planirano je i da ih primi predsjednik ove zemlje, kao i niz drugih aktivnosti.

Članovi Predsjedništva BiH boravit će u višednevnoj službenoj posjeti Turskoj (EPA)
Članovi Predsjedništva BiH boravit će u višednevnoj službenoj posjeti Turskoj (EPA)

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, Željko Komšić i Šefik Džaferović sastat će se 16. marta s predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom.

Članovi Predsjedništva boravit će u višednevnoj službenoj posjeti Turskoj, a tom prilikom planirano je i da ih primi Erdogan, kao i niz drugih aktivnosti.

Na stolu bi se trebale naći brojne teme, a bit će riječi o aktuelnoj borbi protiv pandemije, imunizaciji, kao i pomoći Turske u ekonomskom osnaživanju privrede Bosne i Hercegovine, prenose bh. mediji.

U planu građevinski projekti

Centralni dio posjete bit će potpisivanje sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Turske o saradnji na infrastrukturnim i građevinskim projektima, s posebnim naglaskom na nastavku i ubrzavanju realizacije projekta izgradnje autoputa Sarajevo – Beograd.

Dan nakon što delegaciju Bosne i Herceglovine primi Erdogan, trebali bi uslijediti susreti s predstavnicima najvećih turskih kompanija, gdje bi se nastavili razgovori o ekonomskoj saradnji dvije zemlje.

Izvor : Agencije

Povezane

U Predsjedništvu BIH u toku je sastanak njegovih članova i turskog predsjednika, Recepa Tayyipa Erdogana. Predsjednik Turske, koji je stigao u dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini,  jedan je od učesnika samita članica Procesa saradnje Jugoistočne Europe. Dvodnevni samit otvorili su ministri vanjskih poslova. Na sastanku šefova diplomacija poručeno je da su bolja povezanost regije i saradnja – […]

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO