Uhapšen direktor bolnice u Doboju

Mladen Gajić se sumnjiči da je zloupotrebio položaj i ovlaštenja prilikom nabavke medicinske zaštitne opreme tokom pandemije za potrebe bolnice u Doboju.

Pretresi se dešavaju i u Banjoj Luci, odnosno Institutu za javno zdravstvo RS-a i firmi za prodaju oružja A.R.M.S. sistemi, koja je u vlasništvu Vladimira V (Al Jazeera)

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova bh. entiteta Republike Srpske uhapsili su Mladena Gajića, direktora JZU bolnica Sveti apostol Luka u nastavku istrage u aferi ‘korona ugovori’.

U Doboju i Banjoj Luci policija bh. entiteta Republika Srpska pretresa nekoliko lokacija u vezi sa zloupotrebama prilikom nabavke zaštitne opreme za bolnicu u Doboju.

Iz MUP-a RS-a kažu da objekte koje koriste dvije osobe pretresaju po nalogu banjalučkog Okružnog suda, kao i prostorije jedne privatne firme u vlasništvu V.V. u Banjoj Luci.

Nedavno su uhapšene tri osobe, među kojima i direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković. Određen mu je jednomjesečni pritvor, a policija je u međuvremenu proširila istragu i na nabavku termalnih kamera.

Nabavka termalnih kamera

“Lice M.G. se sumnjiči da je obavljajući funkciju direktora JZU bolnice Sv. Apostol Luka u Doboju tokom prošle godine počinio KD ‘Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja’ sa licem S.M. (koje je u pritvoru) prilikom postupka nabavke medicinske zaštitne opreme (odijela, maski i rukavica) za potrebe bolnice u Doboju”, navodi se u saopštenju policije.

Dodaje se da je “lice V.V. je lišeno slobode” zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja te da to počinio sa “B.Z, tadašnjim direktorom Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske (koji je u pritvoru), prilikom postupka nabavke termalnih kamera za potrebe Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske od firme čiji je V.V. direktor”

Izvor: Agencije