Vučić optužbe svjedoka o dolasku u Glinu 1991. nazvao ‘brutalnim lažima’

Svjedok Kosta Danilović, koji je 1991. bio zatvoren u logoru Glina, izjavio je kako je tamo u to vrijeme vidio i srbijanskog predsjedika.

Vučić: U vrijeme koje se spominje u svjedočenju bio sam student beogradskog Pravnog fakulteta (EPA)

Srbijanski predsjednik nazvao je u petak “brutalnim lažima” tvrdnje svjedoka koji ga je teško optužio u sudskom procesu koji se vodi protiv predsjednika ratnog predsjedništva Gline Dušana Jovića.

Svjedok Kosta Danilović, koji je 1991. bio zatvoren u logoru KPD Glina, izjavio je kako je tamo u to vrijeme vidio i Vučića, objavio je Telegram.hr, a prenosi Hina.

“Sjećam se kada je sadašnji predsjednik Srbije Vučić, kao da ga sada gledam, došao kod nas i govorio koga će ubiti, a koga će zaklati. Meni je Vučić rekao da sam ja kao Srbin izdao srpski narod i da će me zadnjeg zaklati, tako je rekao”, naveo je Telegram svjedočenje Danilovića.

Vučić: U Petrinji nikad u životu nisam kročio

Komentiraju te tvrdnje svjedoka u procesu za ratne zločine, srbijanski predsjednik danas je novinarima rekao kako je riječ o “brutalnim lažima”, na temelju kojih će “neki ljudi biti osuđeni”.

Vučić je na ceremoniji primopredaje novog švicarskog voza srbijanskoj željeznicama, ustvrdio kako je kao dijete u Hrvatsku išao s roditeljima, a potom kao navijač Crvene zvezde, kategorički naglasivši da od 1991. pa do 1995. godine, nije bio u Hrvatskoj, a poglavito ne u Petrinji, gdje “nikad u životu nije kročio”.

“I oni (Hrvatska) govore o vladavini prava? Članica Evropske unije. Samo nemoj da nam pričaju o vladavini prava, a još manje o vladavini morala”, rekao je Vučić, naglasivši kako je u vrijeme koje se spominje u svjedočenju bio student beogradskog Pravnog fakulteta, te da se tad nije bavio politikom, a član Srpske radikalne stranke postao je kasnije početkom 90-ih.

Izvor: Agencije