U Mostaru napadnuti članovi antifašističkih udruženja

Mostar je civilizacijski ranjen grad, godinama bez izbora za lokalnu vlast i s lošom perspektivom, piše autor (Anadolija)

Grupa huligana danas je bakljama, kamenicama i bocama gadjala članove antifašističkih udruženja koji su se okupili na Partizanskom groblju u Mostaru, prenosi Beta.

Prilikom izlaska sa skupa oko dvije hiljade članova antifašističkih udruženja iz BiH i susjednih zemalja, na njih su sa suprotne strane ulice poletjele kamenice, staklene boce i baklje, objavio je sarajevski portal Klix.ba.

Brzom intervencijom specijalne policije huligani su rastjerani.

Učesnici prevezeni autobusima

Huligani su prije napada skandirali parole i oštetili nekoliko autobusa kojim su doputovali članovi antifašističkih udruženja.

Antifašiste su i danas na ulazu u Partizansko groblje dočekali grafiti s fašističkim i ustaškim simbolima.

Članovi antifašističkih udruženja iz BiH i regiona okupili su se danas na centralnoj svečanosti manifestacije Dani antifašizma u Mostaru.

Iako je bilo planirano da kolona učesnika manifestacije prošeta od Musale do Partizanskog groblja, policija je odlučila da se do Partizanskog groblja prevezu autobusima.

Izvor: Agencije


Povezane

Lokalni izbori u BiH bit će održani u oktobru, a prema trenutnoj situaciji u gradu Mostaru ih neće biti. Lokalni izbori u Mostaru nisu održani ni prije četiri godine. Od tada nema ni Gradskog vijeća a da bi se novo uopće i izabralo mora se provesti presuda Ustavnog suda BiH iz 2011. godine i održati […]

Published On 23 Jun 2016
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO