Od posljedica korona virusa preminula Milka Babović

Bivša jugoslovenska atletičarka i televizijska novinarka Milka Babović preminula je danas u Zagrebu u 93. godini.

Milka Babović rođena je 27. oktobra 1928. u Skoplju, a u Zagrebu živi od 1948. godine gde je studirala hemiju na Tehnološkom fakultetu u Zagrebu (Wikipedia)
Milka Babović rođena je 27. oktobra 1928. u Skoplju, a u Zagrebu živi od 1948. godine gde je studirala hemiju na Tehnološkom fakultetu u Zagrebu (Wikipedia)

Bivša jugoslovenska atletičarka i televizijska novinarka Milka Babović preminula je danas u Zagrebu u 93. godini, prenosi Tanjug.

Kako prenose hrvatski mediji, preminula je od korona virusa koji joj je dijagnostikovan krajem oktobra.

Milka Babović rođena je 27. oktobra 1928. u Skoplju, a u Zagrebu živi od 1948. godine gdje je studirala hemiju na Tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Diplomirala je na Višoj pedagoškoj školi u Zagrebu 1963. sport, hrvatski i njemački jezik.

Govorila je engleski i njemački, služila se francuskim i ruskim.

Dva puta prvakinja Balkana

Kao članica Mladosti, bila je atletska reprezentativka Jugoslavije, dvaput svjetska studentska prvakinja u trčanju na 80 metara s preponama.

Na EP u Bernu, 1954, bila je peta na 80 metara s preponama. Prvakinja Jugoslavije bila je 17 puta, 27 puta rušila je državni rekord u nekoliko disciplina, 26 puta bila je članica reprezentacije, a dva puta prvakinja Balkana.

Od 1949. bavila se sportskim novinarstvom, a ostat će posebno upamćena po komentarisanju takmičenja u klizanju.

Babović je bila predsjednica Sekcije sportskih novinara Hrvatskog novinarskog društva (danas Hrvatski zbor sportskih novinara) od 1974.-1978, a u dva mandata bila je članica Jugoslavenskog olimpijskog odbora.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO