Migranti probili ogradu na Horgošu, policija pucala

Prijelaz je nakon incidenta ostao zatvoren (EPA)
Prijelaz je nakon incidenta ostao zatvoren (EPA)

Veća grupa migranata probila je ogradu kod srpsko-mađarskog prelaza Horgoš-Reske 2, a mađarski pogranični policajci ispalili su hice upozorenja, prenosi Tanjug.

Kako je saopštila mađarska policija, dvije grupe migranata su jutros oko 5:30 pokušale nezakonito da uđu na teritoriju Mađarske u blizini graničnog prelaza.

Pucnji upozorenja

Više od 60 migranata probilo je ogradu u vrijeme kada je prijelaz zatvoren, a dežurni mađarski policajci ispalili su nekoliko hitaca upozorenja u vazduh, što je spriječilo migrante da nelegalno uđu u državu.

Četiri lica su uhapšena, navodi se u saopštenju.

Prijelaz je nakon incidenta ostao zatvoren.

Izvor: Agencije


Povezane

Mađarska će u Srbiju poslati policijske snage kako bi zajedno patrolirali na makedonskoj i bugarskoj granici i time spriječili ilegalan ulazak migranata i izbjeglica. Sa Horgoša se javio Marko Subotić.

Gotovo stotinu izbjeglica na graničnom prijelazu Srbije i Mađarske, nadomak kampu u Horgošu, prekinulo je štrajk glađu nakon pet dana. Izbjeglice iz Afganistana i Pakistana, koje su do tamo iz Beograda stigle uglavnom pješice u takozvanom Maršu nade, štrajkom glađu nastojale su utjecati na mađarske vlasti da ih puste na svoj teritorij, kako bi nastavile […]

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO