Škoro će zaokružiti broj tri – hrvatski narod

Miroslav Škoro je rekao kako u nedjelju 'ne želi birati manje zlo, niti glasati za ovaj sustav' (EPA)

Trećeplasirani kandidat u prvom krugu predsjedničkih izbora Miroslav Škoro najavio je da će izaći na izbore 5. siječnja, no neće zaokružiti ni broj pored imena Kolinde Grabar-Kitarović, ni pored pobjednika prvog kruga Zorana Milanovića, “već će nadopisati i zaokružiti broj tri – svoj hrvatski narod”, javlja Hina.

Poručio je, putem Facebooka, da će svakako izaći na izbore, ali “neće dozvoliti da manipuliraju” njegovim listićem.

“Uzet ću listić i vlastitom kemijskom olovkom zaokružiti, ne broj 1, ni broj 2, nego ću nadopisati i zaokružiti broj 3 – vas, svoj hrvatski narod”, rekao je Škoro koji će tim potezom svoj listić učiniti nevažećim.

Taj nezavisni kandidat, koji je u prvom krugu osvojio više od 460.000 glasova, pojasnio je kako u nedjelju “ne želi birati manje zlo, niti glasati za ovaj sustav”.

U vidoeporuci na svome Facebook profilu najavio je kandidaturu na parlamentarnim izborima.

Najavio izlazak na parlamentarne izbore

“Vi ste meni svoj glas dali u prvom krugu, a ja ću vama u drugom dok zajedno na parlamentarnim izborima ne pometemo ovu oligarhiju i vratimo Hrvatsku narodu”, kazao je Škoro.

Ustvrdio je i da se, pobijedi li Kolinda Grabar-Kitarović, “ništa neće promijeniti”. Hrvatskom će, kaže, “i dalje vladati oportunistička klika koja se poziva na hrvatske svetinje dok ne dobije glasove, a onda vlada prema tuđim napucima, okreće glavu od vlastitog naroda i ignorira njihove prosvjede i referendumske inicijative”.

“Pobijedi li Zoran Milanović, šef države će postati čovjek čija nas je vlada osiromašila, ovršila, zadužila, raselila i vrijeđala i koji je u ovoj kampanji, u kojoj se navodno unormalio, izjavio da neće sudjelovati u vukovarskoj Koloni sjećanja jer u njoj nema pristojnih ljudi”, poručio je Škoro.

Izvor: Agencije