Stanivuković podnio krivičnu prijavu protiv Lukača

Stanivuković: 'U pitanju su dva krivična djela, gdje ovdje predlažem gonjenje kao oštećeno lice u ovom predmetu' (Anadolija)
Stanivuković: 'U pitanju su dva krivična djela, gdje ovdje predlažem gonjenje kao oštećeno lice u ovom predmetu' (Anadolija)

Draško Stanivuković, zastupnik PDP-a u Narodnoj skupštini bh. entiteta Republika Srpska, danas je u Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka podnio krivičnu prijavu za ugrožavanje sigurnosti i tjelesnu povredu protiv Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS-a.

U pitanju je prijava za događanja na sjednici Narodne skupštine kad je Lukač udario Stanivukovića tokom zasjedanja.

“U pitanju su dva krivična djela gdje ovdje predlažem gonjenje kao oštećeno lice u ovom predmetu”, rekao je Stanivuković, dodajući da je u prilogu prijave predao i videodokumentaciju koju je javnost imala priliku vidjeti, kao i ljekarske nalaze.

‘Dosta njihovoj sili i torturi’

Govoreći o večerašnjem okupljanju u 18 sati u Parku “Mladen Stojanović”, Stanivuković je rekao da SNSD istovremeno organizira skup na istoj lokaciji.

“Jasno je ko ovdje pravi šou i radi stvari koje ne treba da radi”, kazao je Stanivuković, prenosi Anadolija, te pozvao građane na mirnu i dostojanstvenu borbu.

Dodao je da će na večerašnji skup doći svi zastupnici i čelnici opozicijskih stranaka u NSRS-u, ali da ne zna da su ikad na istoj lokaciji bila odobrena dva skupa.

“Naša poruka je ‘Stop lažnim dokumentima, falsifikatima, nasilju’ ili ‘Dosta više njihovoj sili i torturi'”, rekao je Stanivuković i dodao da će večeras građanima pokazati razlike između Programa reformi Bosne i Hercegovine dostavljenog u Brisel i zastupnicima u NSRS-u.

Policijska uprava Banja Luka odobrila je održavanje za danas prijavljena dva skupa u Parku “Mladen Stojanović”, koje će osiguravati u skladu sa svojim ovlastima.

Jedan zahtjev za održavanje javnog skupa uputili su zastupnici u NSRS-u Draško Stanivuković, Jelena Trivić i Nebojša Vukanović, a drugi Udruženje “Čast otadžbine” Beograd.

SDS predao zahtjev za smjenu Lukača

Iz policije pozivaju građane da svoje stavove izražavaju mirno i dostojanstveno, u skladu s propisima RS-a, te da se suzdrže od narušavanja javnog reda i mira i drugih oblika nedoličnog ponašanja.

U isto vrijeme Klub zastupnika Srpske demokratske stranke (SDS) u NSRS-u uputio je zahtjev za smjenu Lukača zbog nasilničkog ponašanja.

Inicijativa je upućena premijeru RS-a Radovanu Viškoviću i predsjedniku Narodne skupštine Nedeljku Čubriloviću.

“U želji da se zaštiti dignitet i ugled najvišeg zakonodavnog tijela, Narodne skupštine Republike Srpske, i sa ciljem da se sačuva sistem podjele vlasti, u kojem je izvršna vlast podređena zakonodavnoj i odgovara joj za svoj rad, Klub poslanika SDS-a vam se obraća javnim pozivom za smjenu ministra unutrašnjih poslova RS-a Dragana Lukača, koji je svojim postupkom na osmoj posebnoj sjednici Skupštine sve navedeno doveo u pitanje”, navodi se u zahtjevu SDS-a.

Izvor: Agencije


Povezane

Politička analitičarka Tanja Topić smatra da bi ostavka ministra policije Republike Srpske Dragana Lukača bio jedini logičan korak nakon što je udario opozicionog zastupnika Draška Stanivukovića.

25 Dec 2019
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO