Još jedna osoba osumnjičena za pokušaja ubistva novinara

Vladimir Kovačević je brutalno pretučen u augustu prošle godine (Twitter)

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka podnijeli su izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu protiv 27-godišnjaka iz Kneževa, koji je osumnjičen za pokušaj ubistva novinara Vladimira Kovačevića iz Banje Luke.

Osoba inicijala N.D. se sumnjiči da je 26. augusta ove godine u Banjoj Luci izvršila krivično djelo ubistvo u pokušaju, saopćeno je iz PU Banja Luka.

Također, sumnjiči se da je, zajedno sa M.Č., upotrebom fizičke snage i podesnog predmeta izvršio pomenuto krivično djelo.

Izdavanje međunarodne potjernice

Nezvanično, izvještaj je podnesen protiv Nedeljka Dukića, koji je osumnjičen da je, zajedno s bokserom Markom Čolićem (31), učestvovao u pokušaju ubistva Vladimira Kovačevića, novinara BN televizije, pišu banjalučki mediji.

Načelnik Sektora krim-policije u banjalučkoj Policijskoj upravi Darko Novković rekao je da su informacije i dokumentacija o tome gdje se nalazi drugi napadač na novinara Kovačevića dostavljene Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Novković je na konferenciji za novinare u Banjoj Luci rekao da je navedena dokumentacija Tužilaštvu dostavljena u utorak te da je izdavanje međunarodne potjernice za ovim licem u nadležnosti suda, u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku, te da je na snazi raspis o traganju za počiniocem napada.

Napad na Kovačevića 26. augusta

Okružni sud u Banjoj Luci odredio je 11. septembra jednomjesečni pritvor Marku Čoliću (31) iz Banje Luke, osumnjičenom za pokušaj ubistva Kovačevića, rečeno je u ovom sudu.

On je tada osumnjičen da je Kovačevića pokušao ubiti s još jednom nepoznatom osobom.

Novinar Kovačević pretučen je 26. augusta u banjalučkom naselju Obilićevo.

Izvor: Agencije