Podignuta optužnica protiv Sanjina Sefića

Sefić se tereti da je prošao kroz crveno svjetlo brzinom od 105 kilometara na sat i usmrtio Selmu Agić i Editu Malkoč (Arhiva)

Kantonalno tužilaštvo bosanskohercegovačkog Kantona Sarajevo podiglo je optužnicu protiv Sanjina Sefića, Sare Sefić, Dine Alića, Amara Salihovića i Sauda Nišića.

Sanjin Sefić tereti se da je 10. oktobra prošle godine, u večernjim satima u sarajevskoj ulici Zmaja od Bosne, vozeći automobil Volkswagen Golf VI, prošao kroz crveno svjetlo brzinom od približno 105 kilometara na sat i tom prilikom usmrtio Selmu Agić i Editu Malkoč.

Nakon toga se udaljio sa mjesta nesreće, čime je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanja pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nezgode.

Prijedlog produženja pritvora

Sara Sefić, Dino Alić i Amar Salihović terete se kako su istu noć pomogli Sanjinu Sefiću da pobjegne iz Bosne i Hercegovine, tako što su ga prevezli do graničnog prijelaza Uvac, nakon čega je Sefić postao nedostupan organima gonjenja.

Navodi se kako su oni time pomogli počiniocu nakon izvršenog krivičnog djela.

Saud Nišić tereti se da je pomogao Sari Sefić, Aliću i Salihoviću nakon izvršenja krivičnog djela.

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je Kantonalnom sudu produženje pritvora Sanjinu Sefiću.

Optužnica je proslijeđena Kantonalnom sudu na potvrđivanje, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva KS-a.

Sefić, koji je više od dva mjeseca proveo u ekstradicijskom pritvoru u Novom Sadu, izručen je nadležnim organima Bosne i Hercegovine 9. januara.

Izvor: Agencije