Kampanja u Hrvatskoj potiče biciklizam

Hrvatsko udruženje koja okuplja bicikliste Sindikat biciklista, pokreće prvi kampanju u zemlji kojom građane žele potaknuti da na posao odlaze biciklom. Kažu kako je riječ o bržem, jeftinijem i ekološki odgovornijem sredstvu za putovanje od automobila, koji ionako stvaraju gužve.

Dan bez bicikla Martini je gotovo nezamisliv. Jedino je snijeg može omesti da ne sjedne na dva točka.
 
Trenutno je nezaposlena, ali volontira u nizu projekata i sve obavlja biciklom.

„Mislim da auto troši užasno puno novaca i problem je parking, a meni se ne plaća parking. Mislim da je to užasno skupo bicikl mi je trenutno skoro pa jedina fizička aktivnost i s time da ovisim samo o sebi”, kazala je Martina, biciklistica.

Iako će rijetko ko negirati prednosti bicikla, na zagrebačkim ulicama ipak su manjina.

„Pokraj uređaja za mjerenje prolazaka bicikala za lijepoga dana u prosjeku prođe oko 2.000 biciklista, mali broj u odnosu na oko 400 tisuća automobila koji svakodnevno voze zagrebačkim ulicama”, javlja reporterka Al Jazeere, Ana Mlinarić.

Uglavnom s jednim ili dva putnika stvaraju velike saobraćajne gužve i proizvode gotovo 40 posto ukupno emitiranih stakleničkih plinova u gradovima.

„Vozim bicikl inače, Ali ja sam veterinar i instrumente svoje vozim bi mi bilo nepraktično” rekla je Alma, stanovnica Zagreba.

„Ne živimo sad momentalno u Zagrebu nego u Daruvaru smo, a tamo nemamo problema s gužvom, ali ovdje je horor”, kazala je Nina, vozačica automobila.

Biciklom na posao

Udruđenje “Sindikat biciklista” želi promijeniti svijest građana. Akcija “Biciklom na posao” nagradit će kompanije čijih se naviše zaposlenih uključi u projekat.

„Glavni cilj je energetska učinkovitost, zaštita okoliša da se ljudi na kraju krajeva zabave i da vide da je bicikl okolišno i za vaš džep najprihvatljivije, najefikasnije sredstvo prometovanja u gradovima”, kazao je Marko Stančec, sindikat biciklista.

Ako je njima osigurana infrastruktrura. Upravo to, smatraju biciklisti, većinu građana odvraća od vožnje.

„Ono što moramo je prisiliti naše čelnike gradova da organiziraju tu infrastrukturu – biciklističke koridore da se biciklisti osjećaju sigurno. Trebamo imati koridore i trebamo se masovno prihvatiti te vrste prometala, ja se kao ministar ne bi libio krenuti u tu avanturu”, rekao je Slaven Dobrović, hrvatski ministar Zaštite okoliša (MOST).

Prije mjesec dana donesen je prvi nacionalni pravilnik o biciklističkoj infrastrukturi. Sva postojeća, u iduće tri godine sa njim mora biti usklađena.

Izvor: Al Jazeera