Beogradski policajci opljačkali izbjeglice

Samo prošle sedmice 21.000 izbjeglica prošlo je kroz Srbiju (Anadolija)
Samo prošle sedmice 21.000 izbjeglica prošlo je kroz Srbiju (Anadolija)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu, uhapsili su policijskog službenika Policijske uprave za grad Beograd M.K. (1991) zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo razbojništva nad sirijskim državljanima, saopćeno je danas iz MUP-a, javlja Tanjug.

Kako je navedeno, to krivično djelo učinio je u sučesništvu sa još jednim policijskim službenikom, tako što je 18. augusta u večernjim satima u Beogradu prišao oštećenima i, pokazavši službenu legitimaciju i pištolj koji je držao ispod jakne, zahtijevao od njih da sve predmete izvade iz džepova, a zatim je od prvog Sirijca oduzeo 1.400 eura, a od drugog 650 eura, kao i lična dokumenta.

Identifikacija drugog policajca

Policija radi na identifikaciji drugog osumnjičenog policijskog službenika, dok će M.K. biti priveden nadležnom javnom tužilaštvu, dodaje se u saopćenju

U Srbiju svakodnevno dolazi hiljade izbjeglica, uglavnom iz Sirije, Afganistana i Iraka, a na putu za evropske zemlje.

Samo prošle sedmice 21.000 izbjeglica prošlo je kroz Srbiju.

Izvor: Agencije


Povezane

Razmjere migrantske krize u Srbiji, sve su veće. Prema podacima Centra za pružanje pomoći tražiocima azila, u Srbiji je do 28. jula podneseno više od 62 hiljade zahtjeva za azil. Priču iz Beograda donosi Anne Marie Ćurčić.

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO