Poplava u Doboju otkrila skeletne ostatke

Prošle sedmice voda je izbacila skeletne ostatke jedne žrtve u dobojskom naselju Bare (Al Jazeera)

U naselju Usora na području Doboja pronađeni su ljudski posmrtni ostaci koje su na obali rijeke Bosne, pored magistralnog puta, uočili radnici Elektrodistribucije, radeći na sanaciji elektromreže i raščišćavanju posljedica poplava u Doboju.

Mjesto na kojem su pronađeni skeletni ostaci nalazi se u blizini trafostanice i skladišta Elektro Doboja, u naselju Usora, blizu kilometar od glavnog ulaza u Doboj iz pravca Sarajeva.

Kako je za Agenciju Fena pojasnila glasnogovornica Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine Lejla Čengić, voda je odnijela dio obale, te su uočeni ljudski posmrtni ostaci.

Drugi slučaj

“Riječ je o lobanji i dijelovima ljudskog skeleta. Uputit ćemo zahtjev Tužilaštvu BiH da bi se mogla zakazati ekshumacija na ovom lokalitetu. Do tada, ovo mjesto osiguravat će pripadnici policijske stanice Doboj”, dodala je Čengić.

Iz Instituta za nestale kažu da je to drugi slučaj, javlja Al Jazeerina reporterka Ljiljana Smiljanić.

Prošle sedmice voda je izbacila skeletne ostatke jedne žrtve u dobojskom naselju Bare.

Sarajevski mediji navode da na licu mjesta uviđaj vrše predstavnici Instituta za nestale osobe u Bosni i Hercegovini i kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Doboj.

Još se ne zna o kojem broju žrtava je riječ.

Izvor: Al Jazeera i agencije


Povezane

Direktorica Svjetske banke za jugoistočnu Evropu Ellen Goldstein kaže kako se u ovom trenutku ekonomske posljedice poplava još ne mogu u cijelosti procijeniti.

Published On 26 May 2014
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO