Živko Budimir: Pištolj nikada nisam koristio

Živko Budimir tvrdi kako sporni pištolj nikada nije koristio (Reuters)

Iskazom vještakinje balističarke Kantona Sarajevo pred sarajevskim Općinskim sudom nastavljeno je suđenje predsjedniku Federacije BiH Živku Budimiru, optuženom za nedozvoljeno držanje oružja.

Balističarka Fatima Omerspahić iz kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova potvrdila je kako je vještačila „češku zbrojevku“, te da je iz pištolja koji joj je dostavljen ispalila 12 metaka.

„Pištolj je u potpunosti ispravan“, ustvrdila je Omerspahić.

Budimirov odvjetnik Ragib Hadžić upitao je svjedokinju gdje su čahure i ispaljeni meci, njih sedam, koji su od Budimira, navodno, oduzeti zajedno sa pištoljem.

Odvjetnikove sumnje

„Imamo pravo da sumnjamo u sve što je vezano uz Živka Budimira. Tih sedam metaka nema i ja ne znam koji je pištolj vještačen“, upozorio je Hadžić.

Omerspahić je rekla da u trenutku vještačenja nije znala kome pripada pištolj, jer je u njenu nadležnost došao kao predmet s brojem.

„Ovaj pištolj sam vještačila kao i hiljade drugih prije“, navela je svjedokinja.

Budimir je u izjavi za medije nakon suđenja rekao kako mu je drago što je vještačenje pokazalo da je pištolj ispravan, jer ga on sam nikada nije isprobao.

„Pištolj nikada nije korišten. Odgovorno tvrdim da ga nikada nisam koristio“, naglasio je Budimir.

Suđenje će biti nastavljeno 30. listopada svjedočenjem drugog svjedoka Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Izvor: Agencije


Povezane

Predsjednik bh. etniteta FBiH pred Zastupničkim domom kazao kako garantira svojom čašću da nije primao poklone niti protuusluge od pomilovanih osoba

04 Jun 2013
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO