Platini više ne želi biti nogometni dužnosnik

Bivši predsjednik UEFA-e ne razmišlja o povratku u nogomet kao dužnosnik nakon oslobađajuće presude za korupciju.

Sud u Bellinzoni je 8. jula oslobodio Platinija i bivšeg šefa Međunarodne nogometne federacije Seppa Blattera optužbi za lažni transfer novca (EPA)

Bivši predsjednik Evropske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini (67) ne razmišlja o povratku u nogomet kao dužnosnik nakon oslobađajuće presude za korupciju na švicarskom sudu.

Sud u Bellinzoni je 8. jula oslobodio Platinija i bivšeg šefa Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Seppa Blattera optužbi za lažni transfer novca.

Optužnica ih je teretila za neovlaštenu isplatu Platiniju dva miliona švicarskih franaka iz Fifine blagajne, koja je provedena 2011. Obojica optuženika su tvrdila da nisu počinili nikakvo krivično djelo, a da je taj iznos bio Platinijev honorar koji mu je Fifa bila dužna isplatiti za njegovu savjetničku ulogu.

‘Želim živjeti u miru’

“Ne želim se vratiti u taj svijet,” rekao je Platini u intervjuu za televizijski kanal LCI, prenosi Hina.

“Nakon godina medijske pompe, želim živjeti u miru. Mislim da ja i moja porodica zaslužujemo medijsku stanku,” dodao je.

Međutim, Platini ne želi da se ovaj korak shvati kao njegov potpuni odlazak iz nogometa.

“Nisam najavio svoje povlačenje. Ali neću se vratiti u institucije koje su me slomile. Ne želim raditi s Fifom ili Uefom ili Francuskim savezom. To je odluka koju sam donio davno,” poručio je legendarni francuski nogometaš.

Izvor: Agencije