NASA formira tim za proučavanje neidentificiranih zračnih fenomena

Novi nezavisni tim počet će početkom jeseni proučavati pojave i objekte koji se ne mogu identifcirati kao avioni ili poznati prirodni fenomeni.

Iz NASA-e su naveli da nemaju dokaze da su neidentificirani zračni fenomeni vanzemaljskog porijekla (EPA)

Američka svemirska agencija NASA saopćila je kako će formirati tim za proučavanje neidentificiranih zračnih fenomena (UAP), prenosi agencija Anadolija.

Novi nezavisni tim počet će početkom jeseni proučavati pojave i objekte koji se ne mogu identifcirati kao avioni ili poznati prirodni fenomeni.

„Studija će se fokusirati na identifikaciju dostupnih podataka, kako najbolje prikupiti buduće podatke i kako NASA može koristiti te podatke da unaprijedi naučno razumijevanje UAP-a”, navodi se u saopštenju.

Reklama

Dodaje se da su neidentificirane pojave u atmosferi od interesa za nacionalnu sigurnost i zračnu sigurnost.

Žila kucavica istraživanja

„NASA vjeruje da su alati za naučna otkrića moćni i da se primjenjuju i ovdje“, rekao je Thomas Zurbuchen, pomoćnik rukovodioca za nauku u sjedištu NASA-e u Washingtonu.

„Imamo pristup širokom spektru posmatranja Zemlje iz svemira, a to je žila kucavica naučnog istraživanja. Imamo alate i tim koji nam može pomoći da poboljšamo naše razumijevanje nepoznatog. To je sama definicija onoga što je nauka.“

Iz NASA-e su naveli da nemaju dokaze da su UAP-ovi vanzemaljskog porijekla.

Izvor: Agencije