Blog

Istaknuti sadržaj

Cijeli Sadržaj

Bez bh. državljanstva nije moguće raditi u državnoj upravi, a pored maltretiranja s boravišnim dozvolama, mnoge druge stvari su teže – od otvaranja računa u banci, pa sve do recimo pravnog zastupanja.

blog by Mirza Softić
Published On 08 Apr 2024

Torcida se profilirala u leglo nacionalizma i ekstremizma, baš kao i praktički sve ostale navijačke grupe – ne samo na prostoru nekadašnje Jugoslavije, nego (uz časne izuzetke) i u cijeloj Evropi.

blog by Goran Borković
Published On 05 Apr 2024

Iako percipiran kao jedna od najstabilnijih demokratija na svijetu, Mauricijus krije mračnu prošlost i ima moderne probleme. Vjera u institucije je sve manja, a problemi sa narkoticima sve veći.

blog by Svetlana Dojčinović
Published On 02 Apr 2024

Činilo se da ulazak u novi milenij i digitalno doba fanzinu neće nauditi, ali pojavom interneta i brzih informacija zadat je snažan udarac od kojeg se nije oporavio.

blog by Branka Selaković
Published On 29 Mar 2024

Iako je dodatna naplata roaminga na teritoriji Zapadnog Balkana ukinuta prije nepune tri godine, još uvijek postoji jedna bitna nepoznanica, a i moguće neprijatno iznenađenje.

blog by Marko Tanasković
Published On 27 Mar 2024

Abdulah Sidran je odavno, još kao mlad pjesnik, osvojio ovozemaljsku besmrtnost, a pjesnici svakako, što se oduvijek zna, tek počinju živjeti kada umru.

blog by Nihad Kreševljaković
Published On 24 Mar 2024