Ubici Tijane Jurić određen pritvor

Ðurić je nakon saslušanja u sudu prebačen u pritvorsku jedinicu okružnog zatvora u Subotici (Facebook / Tanjug)

Viši sud u Subotici odredio je noćas pritvor Draganu Ðuriću (34), osumnjičenom za ubistvo Tijane Jurić (15) iz Bajmoka.

Saslušanje je trajalo do jedan sat poslije ponoći, a pritvor mu je određen po četiri zakonska osnova, rekla je Tanjugu sekretar Višeg suda Jelena Bogovac-Zelić.

Sudija za prethodni postupak mu je, na prijedlog Višeg tužilaštva u Subotici, odredio pritvor zbog opasnosti od bjekstva, visine zaprijećene kazne za teško ubistvo za koje je osumnjičen, zbog okolnosti pod kojima je djelo izvršeno, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Reklama

Ðurić je nakon saslušanja u sudu prebačen u pritvorsku jedinicu okružnog zatvora u Subotici.

Tereti se za krivično djelo teško ubistvo za koje je zaprijećena kazna od 30 do 40 godina zatvora.

Uhapšen je u noći između srijede i četvrtka, a u policiji je priznao da je počinio to krivično djelo i policiju odveo do mjesta na kojem je zakopao žrtvu.

Reklama

Čeka se obdukcija

Prema podacima koje je jučer saopćio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, Ðurić je prvo žrtvu udario svojim vozilom, a nakon što je počela da traži pomoć, uhvatio je za vrat, udarao, a potom ubacio u automobil, gdje je sa nje skinuo odjeću, a zatim je ubio i zakopao na desetak kilometara od Sombora.

Obdukcija će, prema njegovim riječima, pokazati da li je žrtva silovana.

Reklama

Ðurić je nakon hapšenja pokazao odsustvo bilo kakvog kajanja i ljudskog ponašanja, a tek pošto nije prošao na poligrafskom testiranju, priznao je da je počinio zločin.

Ubica je, inače, zaposlen kao mesar u Surčinu, visok je blizu dva metra i težak više od sto kilograma.

Istragu protiv njega provest će Više javno tužilaštvo u Subotici, jer je krivično djelo za koje se tereti izvršeno na teritoriji tog tužilaštva, odnosno suda.

Reklama

Tijana Jurić je nestala 26. jula u 00:25 sati, nedaleko od Sportskog centra “Rata” u Bajmoku.

Na neasfaltiranom dijelu puta pronađeni su predmeti koji, prema izjavi majke, pripadaju nestaloj djevojčici, a odmah poslije nestanka u potragu su se, pored srpske, uključili mađarska policija, Evropol, Interpol i međunarodni sajt posvećen nestaloj djeci u Evropi.

Drugovi Tijane Jurić i mnogobrojni drugi Subotičani zapalili su u petak navečer svijeće kraj Zelene fontane na centralnom gradskom trgu, dajući tako spomen svirepo ubijenoj djevojčici.

Svijeće za Tijanu zapaljene su i u centru Bajmoka, mjesta u kojem je djevojčica oteta.

Tijana Jurić sahranjena je u petak u na subotičkom pravoslavnom groblju kod Dudove šume u prisustvu porodice, rodbine, Tijaninih drugova i više hiljada građana.

Izvor: Agencije