Boks: Pripreme pred jednu od historijskih borbi

Ljubitelji boksa sa nestrpljenjem očekuju jedan od najvećih mečeva u historiji ovog sporta. Najbolji bokseri današnjice Floyd Mayweather i Manny Pacquiao, privode kraju  pripreme pred ulazak u ring, 2. maja u Las Vegasu. U Pacquiaovoj domovini, Filipinima, promoviran je film o najvećem sportašu svih vremena.

Mayweather se žestoko sprema za svoj najvažniji meč u karijeri.

„Ja sam spreman. U odličnoj sam formi. Ako bi borba bila sada, bio bih spreman pružiti svoj maksimum“, kazao je 38-godišnji Amerikanac koji ne zna za poraz, ali njegova karijera ne bi bila potpuna bez meča protiv najvećeg rivala.

Reklama

„Ja sam borac koji želi da se dokaže, iako imam zadivljujuću karijeru. Prvak sam svijeta već godinama. Imam fantastičan tim, skidam im kapu do poda. Oni su za sve ove godine van ringa radili izvrstan posao, zato sam ja potpuno predan svojim obavezama“, istakao je.

Pravi trenutak

Dok se bokseri spremaju za meč, i režiseri su iskoristili pravi momenat da privuku pažnju. Na Filipinima je premijerno prikazan film o najvećoj sportskoj zvijezdi ove države svih vremena. Pacquiao je inspiracija milionima svojih sunarodnjaka.

Reklama

„Ovo je film o mladom momku koji je odrastao bez ikoga i ičega. Sve što je imao bio je san za koji se borio, borio i borio, i nije odustao dok ga nije ostvario“, rekao je režiser Paul Soriano.

Mayweather ima maksimalni učinak u 47 borbi, a dvije godine mlađi Filipinac, uz 57 pobjeda, ima i dva poraza – posljednji prije dvije i po godine.

„Nisam nervozan, jer vjerujem da je Bog uz mene. Uz njega sam jači svakim danom. Vrlo sam uzbuđen i jedva čekam meč“, ističe Pacquiao.

Drugog maja u Las Vegasu u igri će biti četiri pojasa u velter kategoriji i to u najprestižnijim verzijama.

Izvor: Al Jazeera i agencije