Sudija odbio zahtjev za poništenje suđenja Trumpu vezanog za Stormy Daniels

Trump se izjasnio da se ne osjeća krivim za falsificiranje poslovnih knjiga kako bi se prikrilo mito za zvijezdu filmova za odrasle Stormy Daniels.

Bivši američki predsjednik Donald Trump na suđenju (Curtis Means / AP Photo / pool)

Sudija u krivičnom postupku protiv Donalda Trumpa odbio je zahtjev za poništenje suđenja, Trumpovog advokata Todda Blanchea koji je ustvrdio da je svjedočenje zvijezde filmova za odrasle Stormy Daniels o njihovoj navodnoj vezi 2006. bilo irelevantno i da će samo raspiriti strasti porote.

“Kako se možemo izvući iz ovoga na način koji je pošten prema predsjedniku Trumpu?”, rekao je Blanche.

Sudija Juan Merchan rekao je kako se slaže da postoje neki elementi u njenom svjedočenju za koje bi bilo bolje da nisu izrečeni, prenosi Hina, pozivajući se na Reuters.

“Mislim da je svjedoka bilo malo teško kontrolirati”, rekao je. “Mislim da nismo u fazi u kojoj je poništenje suđenja opravdano.”

Optužbe

Zahtjev je podnesen nekoliko sati nakon njenog svjedočenja. Ona je poroti govorila o navodnoj vezi koju je imala s Trumpom i 130.000 američkih dolara mita koje je dobila da šuti kada se on kandidirao za predsjednika 2016. godine.

Moja motivacija nije bio novac, željela sam ispričati priču, tvrdi Daniels (Shannon Stapleton / Reuters)

Svjedočila je da je pristala na to jer se bojala da joj ne bi platio kada pobijedi na izborima.

Daniels (45) je rekla da je bila odlučila da taj incident ostane privatan nakon što je 2011. na parkiralištu dobila prijetnju, ali se predomislila tokom predizborne kampanje 2016. kada je protiv Trumpa izneseno nekoliko optužbi za spolno zlostavljanje.

“Moja motivacija nije bio novac, željela sam ispričati priču”, rekla je.

Trump (77) se izjasnio da se ne osjeća krivim za falsificiranje poslovnih knjiga kako bi se prikrilo mito za Daniels.

Negira da je imao spolni odnos s Daniels i njegovi advokati tvrde da je ona to izmislila jer je željela nastupiti u Trumpovom showu Pripravnik.

Daniels je potvrdila kako se nadala da će je Trump angažirati u showu nakon njihovog odnosa.

Izvor: Agencije