Sedmero ranjenih u ruskom granatiranju željezničke stanice u oblasti Harkova

Ruski projektil oštetio je ranije tokom dana kritičnu infrastrukturu i ranio šest osoba i u Čerkaškoj regiji u centralnoj Ukrajini.

Utvrđuje se tip projektila koji je korišten u napadu ruskih snaga (Sergey Kozlov/ EPA-EFE) (EPA)

Sedam osoba ranjeno je danas kada su ruske snage izvele raketni napad na željezničku stanicu u Balakliji, u oblasti Harkova na istoku Ukrajine, saopćio je načelnik Harkovske regionalne vojne uprave Oleg Sinegubov.

U objavi na svom Telegram kanalu precizirao je da su u napadu ranjene tri žene i četiri muškarca te dodao da im je pružena pomoć u obližnjoj zdravstvenoj ustanovi, javlja Ukrinform, prenosi Tanjug.

Sinegubov je naveo da se utvrđuje tip projektila koji je korišten u napadu ruskih snaga, kao i drugi detalji granatiranja.

Glasnogovornica regionalne vojne uprave Harkova Olena Šapoval navela je da stanje ranjenih lica nije kritično.

“Svi povrijeđeni imaju lakše povrede od gelera”, dodala je.

Oštećene željeznica i zgrade u centralnoj Ukrajini

Ruski projektil oštetio je ranije tokom dana kritičnu infrastrukturu i ranio šest osoba u Čerkaškoj regiji u centralnoj Ukrajini.

U napadu je pogođena civilna i željeznička infrastruktura u gradu Smili, rekao je ranije glasnogovornik ukrajinskih zračnih snaga Illja Jevlaš u televizijskom prijenosu, prenijela je Hina.

Prema prvim informacijama, u napadu je korišten projektil Iskander-K, dodao je Jevlaš.

Krhotine su, također, oštetile 47 privatnih stambenih objekata i razbile prozore na stambenom neboderu, objavio je guverner Čerkasija Ihor Taburec na Telegramu.

Ukrajinska protuzračna odbrana oborila je zračnu metu, rekao je, dodajući da su hitne službe na terenu.

Ruske snage prethodno su oštetile željezničku infrastrukturu u napadu na regiju Dnjepar 19. aprila, kako su saopćile ukrajinske željeznice Ukrzaliznicia na Telegramu.

Izvor: Agencije