Novi trijumf Kenijaca na Beogradskom maratonu

Pobjednica u ženskoj konkurenciji, Stella Barsosio, pretrčala je utrku za dva sata i 43 minute (Tanjug)

Kenijski atletičar Abel Kibet Rop pobjednik je 29. Beogradskog maratona u muškoj konkurenciji, dok je u ženskoj konkurenciji najbolja bila njegova zemljakinja Stella Barsosio.

Rop je utrku dugu 42 kilometra i 195 metara pretrčao za dva sata i 24 minuta, dok je Barsosio pretrčala za dva sata i 43 minute, prenosi Srna.

U muškoj konkurenciji drugi je na cilj stigao Kenijac Moses Kiprut Kibire, a treći Mađar Tamas Nagy. U ženskoj konkurenciji je druga na cilj stigla Kenijka Hellen Kimutai, a treća Amerikanka Tanja Ivandić.

Reklama

Rekordnih 6.000 trkača

Tradicionalni Beogradski maraton, koji se u subotu održao 29. put, počeo je u 10:00 sati ispred Crkve svetog Marka uz sudjelovanje rekordnog broja trkača iz 60 zemalja.

Znak za start dali su promotor 29. Beogradskog maratona, legendarni kubanski sportaš Javier Sotomayor, svjetski rekorder u skoku uvis, gradonačelnik Siniša Mali i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Reklama

Približno 6.000 trkača iz 60 zemalja svijeta sudjelovalo je na maratonu, koji obuhvaća maratonsku trku, polumraton i Trku zadovoljstva.

Izvor: Agencije