Danska pobijedila Srbiju na praznom stadionu

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je večeras u Beogradu, pred praznim tribinama, od selekcije Danske rezultatom 3:1, u utakmici I grupe kvalifikacija za EURO 2016.

Tim neuspjehom izabranici selektora Dicka Advocaata u velikoj mjeri smanjili su šanse da izbore učešće na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Srpski reprezentativci igrali su slabo i nepovezano, iako su iskoristili početnu inicijativu i poveli golom Zorana Tošića već u četvrtom minutu.

Reklama

„Srbija je nakon postignutog gola stvorila tek jednu priliku. Sve do polovine nastavka igralo se slabo, a onda izdešavalo mnogo toga, pri čemu su Danci bili uspešniji. Srbija je u većem delu meča izgledala dekoncentrisano, samo 12 minuta su igrali dobro, a ostatak je bila slaba igra ‘Orlova’. Ne može se reći koliko je prazan stadion uticao na igru domaćina, jer su već igrali bez navijača, nego se činilo da je to lošije uticalo na Dance u početku utakmice“, javio je Al Jazeerin reporter Dušan Hadži Nikolić nakon utakmice.

Bolja igra Danaca

Danci su u nastavku potpuno stabilizovali igru, nametnuli snažan tempo i stvorili više povoljnih prilika pred mrežom golmana Vladimira Stojkovića, koristeći greške nesigurne odbrane domaćina.

Reklama

Iskoristili su tri šanse, pri čemu je dva gola postigao Nicklas Bendtner i jedan Simon Kjaer, što je bilo dovoljno da slave zaslužen uspjeh i ostanu na čelu grupe sa sedam osvojenih bodova.

Narednu utakmicu u kvalifikacijama Srbija igra 29. marta naredne godine na gostujućem terenu protiv Portugala.

Upravo je Portugal večeras na domaćem terenu pobijedio Armeniju rezultatom 1:0, a jedini gol postigao je Ronaldo.

Izvor: Al Jazeera i agencije