Vatrometom golova otvorena Liga prvaka

Prvim golom na utakmici Edin Džeko otvorio je svojim suigračima put do pobjede (EPA)

Pravim vatrometom golova počela je nova sezona najkvalitetnijeg i najjačeg nogometnog natjecanja na svijetu – Lige prvaka, a u osam večerašnjih duela na europskim terenima postignuto je čak 30 pogodaka.

Branitelj titule, minhenski Bayern deklasirao je u Skupini F moskovski CSKA s 3:0, a golove su postigli David Alaba, Mario Mandžukić i Arjen Robben, dok je u istoj skupini Manchester City istim rezultatom pobijedio Viktoriju u Plzenu – golove su dali Edin Džeko, Yaya Toure i Sergio Aguero.

U Skupini A igrali su Manchester United i Bayer Leverkusen, a nakon 4:2 slavili su domaći. Dva gola za United postigao je Rooney, a po jedan Van Persie i Valencia, dok su golove za goste postigli Rolfes i Toprak.

Reklama

U drugoj utakmici iste skupine, Shaktar je na gostovanju u Španjolskoj neugodno iznenadio Real Sociedad i pobijedio 2:0 golovima Alexa.

Ronaldova tri gola

Galatasaray je na svom terenu u okviru Skupine B dočekao slavni Real Madrid, ali se nije baš proslavio – Španjolci su slavili s visokih 6:1. Tri gola dao je Ronaldo, dva Benzema, a pridružio im se i Isco, dok je počasni pogodak za domaće dao Bulut.

Reklama

Danski Kopenhagen i torinski Juventus u istoj su skupini odigrali neodlučeno 1:1. Poveli su domaći golom Jorgensena, a Torinezi su izjednačili golom Quagliarelle.

Skupina C donijela je duele lisabonske Benfice i briselskog Anderlechta, a slavili su domaći rezultatom 2:0 golovima Đuričića i Luisaoa, te atenskog Olympiacosa i Paris Saint Germaina u kojem su nakon 1:4 slavili Francuzi.

Golove za goste postigli su Cavani, Marquinhos te dva puta Motta, dok je počasni gol za Grke dao Weiss. Zlatan Ibrahimović promašio je kazneni udarac.

Reklama

Rezultati prvog kola:

Skupina A: Manchester United – Bayer Leverkusen 4:2, Real Sociedad – Šahtjor 0:2

Skupina B: Galatasaray – Real Madrid 1:6, Kopenhagen – Juventus 1:1

Skupina C: Benfica – Anderlecht 2:0, Olympiacos – PSG 1:4

Skupina D: Bayern – CSKA 3:0, Viktorija Plzen – Manchester City 0:3.

Izvor: Al Jazeera i agencije