Pobjeda Reala u Clasicu – upozorenje Unitedu

Casillas nakon meča na Nou Campu: Nadamo se da je ovo tačka prekretnica za nas (AFP)

Uvjerljiva pobjeda Real Madrida na gostovanju kod Barcelone i plasman u ovosezonsko izdanje španskog Kupa kralja, veliko je upozorenje Manchester Unitedu uoči revanš susreta osmine finala Lige evropskih prvaka ova dva tima na Old Traffordu naredne sedmice.

Menadžer „Crvenih đavola“ Alex Ferguson pratio je Clasico sa tribina Nou Campa u utorak navečer kada su „Kraljevi“ sa 3:1 nadigrali Katalonce u revanšu polufinala, a dvostruki strijelac bio je odlični Cristiano Ronaldo.

Na putu do finala Kupa kralja, Real je na svom terenu protiv Barce remizirao 1:1, a isti rezultat je zabilježen i u duelu Madriđana sa engleskom ekipom. „Kraljevi“ su velikog rivala eliminirali ukupnim rezultatom sa 4:2 i plasirali se u borbu za trofej domaćeg kupa, koji je na programu 18. maja.

Reklama

Uprkos nestalnoj formi u Primeri, gdje zaostaju za vodećom Barcelonom 16 poena, nogometaši Real Madrida dokazali su kako mogu ispuniti očekivanja, te eliminirati tim koji je u dva navrata savladao United u Ligi prvaka proteklih sezona.

„Nadamo se da je ovo tačka prekretnica za nas. Izjednačeni smo s Unitedom i moramo dati sve od sebe kako bi postigli gol, a sačuvali vlastitu mrežu. Na Old Traffordu moramo uraditi ono što smo ovdje uradili“, kazao je kapiten Reala Iker Casillas novinarima nakon meča u Barceloni.

„Tim je odlično iskoristio svoje prednosti, mislim da smo pobijedili Barcelonu boljom taktikom i zasluženo smo u finalu.“

Reklama

Ronaldo zasjenio Messija

Madrid je dozvolio domaćinu da ima veći posjed lopte, ali ne i dovoljno prostora za poznatu igru Katalonaca, nešto poput italijanskog Milana, koji je prošle sedmice savladao Barcelonu na San Siru sa 2:0 u prvom meču ovih timova osmine finala Lige prvaka.

Ronaldo je zasjenio najboljeg igrača svijeta Lionela Messija, postigavši golove po, rekordni, šesti uzastopni put na gostujućem terenu u El Clasicu. Prvi gol je upisao sa bijele tačke, a drugi iz prepoznatljivog kontranapada Reala.

Reklama

Napadač iz Portugala, bivši nogometaš Uniteda, koji je dobio aplauz gostujućih navijača na Bernabeu, gdje je postigao gol za poravnanje Reala, pozdravio je rezultat protiv Barce kao odličan način podizanja morala.

„Želimo nastaviti u istom ritmu. Ovaj meč nam daje veliku dozu samopouzdanja pred putovanje u Manchester“, izjavio je.

Real želi po deseti put postati evropski prvak, a njegov trener Jose Mourinho treći sa različitim klubovima. Portugalski stručnjak je istakao kako su mu ove sezone prioriteti osvajanje domaćeg Kupa i Lige prvaka.

Izvor: Agencije