Zbog gripe produžen školski raspust u Srbiji

Ministarstvo zdravlja Srbije dalo je preporuku Ministarstvu prosvjete da zimski raspust bude produžen (EPA)

Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja donijelo je odluku da zimski raspust u osnovnim i srednjim školama u Srbiji bude produžen do 24. februara zbog epidemiološke situacije, prenosi Tanjug.

“U cilju prevencije širenja gripa u populaciji dece i mladih, a imajući u vidu aktuelne epidemiološke podatke nadležnih organa, tela i službi, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja donelo je odluku da se produži zimski raspust u osnovnim i srednjim školama u Republici Srbiji. Raspust će biti produžen do petka, 21. februara, a prvi nastavni dan je ponedeljak, 24. februar 2020. godine”, saopštilo je resorno ministarstvo.

Kako je ministar prosvjete Mladen Šarčević potvrdio Novostima, odluka je donesena poslije konsultacija s Institutom za javno zdravlje “Batut”.

Reklama

Prethodno je Ministarstvo zdravlja dalo preporuku Ministarstvu prosvjete da produži zimski raspust kako bi se smanjilo širenje virusa gripe.

Vojvodina već proglasila epidemiju

Dan ranije i u Vojvodini je Pokrajinski sekratarijat za zdravstvo donio odluku o privremenoj obustavi rada predškolskih i školskih ustanova do 21. februara zbog široke rasprostranjenosti virusa gripe.

Na području Vojvodine proglašena je epidemija gripe.

Reklama

“Na teritoriji Vojvodine registrovan je visok prag intenziteta virusa gripa i rastući trend incidencije oboljenja sličnih gripu, a prvi put tokom ove godine intenzitet virusa gripa iznad epidemijskog praga registrovan je na teritoriji pet okruga u Vojvodini”, potvrdile su vlasti.

Izvor: Agencije