Grabar-Kitarović privremeno izmjestila ured u Vukovar

Trodnevni boravak predsjednice Republike Kolinde Gabar-Kitarović u Vukovaru, gdje je privremeno izmjestila svoj ured, službeno je počeo u četvrtak svečanim podizanjem državne zastave ispred Palače Srijem, u kojoj je sjedište Vukovarsko-srijemske županije.

Kolinda Grabar-Kitarović odlučila je izmjestiti ured, kako je rekla, da bi bila bliže građanima i da bi Vukovar barem na nekoliko dana na simboličan način bio glavni grad Hrvatske.

“U ovom gradu postoji, nažalost, puno problema, kao i u ostalim dijelovima Hrvatske. Nismo nikako zadovoljni dosadašnjim odnosima vlada ni prema Vukovaru niti prema krajevima koji su bili okupirani ili pogođeni ratom. Još uvijek treba puno raditi te učiniti puno više za unaprjeđenje životnih uvjeta”, poručila je Grabar-Kitarović ispred Palače Srijem.

Reklama

Posvetiti pažnju i Vukovaru

Uvjerena da će nova hrvatska vlada uskoro biti sastavljena, Grabar-Kitarović je rekla kako će Vladu poticati da posebnu pozornost posveti upravo krajevima poput Vukovarsko-srijemske županije. Ponovila je i kako političari u Vukovar moraju dolaziti i u ostale dane, a ne samo 18. studenoga [na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine], kako bi razgovarali ne samo o prošlosti već i kako poboljšati uvjete u kojima žive građani Vukovara.

“Potičem novu hrvatsku vladu da posveti pozornost i Vukovaru i svim hrvatskim krajevima, jer Hrvatska nije samo Zagreb. Hrvatska je i Vukovar, i Knin, i Dubrovnik, i Petrinja, i Pula i druga mjesta. Duboko vjerujem da je ravnomjerni razvoj Hrvatske jedini preduvjet da zadržimo naše ljude u zemlji”, poručila je Grabar-Kitarović.

Reklama

Na svečanosti je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić upozorio na teško stanje u gospodarstvu te županije, a vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izrazio je zahvalnost predsjednici Grabar-Kitarović što privremenim izmještanjem ureda u Vukovar “odaje priznanje tomu gradu”.

U Palači Srijem potom je zakazala sastanak s čelnim ljudima Vukovarsko-srijemske županije, kao i njenih gradova i općina.

Izvor: Agencije